Veganburgare – recept med få kalorier
10 July 2019
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
En läcker veganburgare som serveras med bröd – du kan också servera i salladsblad för en kalorisnål variant. Receptet räcker till 6 hamburgare och är väldigt lätt att tillaga.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 6
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 459
Ingredienser:
- 2 förpackningar med svarta bönor
- 3 st medelstora potatis
- 1 dl havregryn
- ½ rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 bunt koriander
- 1 msk rökt pepparpulver
- 1 tsk kummin
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- 6 hamburgerbröd
Tomatsås:
- 2 dl soltorkade tomater
- 2 dl vita bönor
Tillbehör:
- 1 tomat
- 1 påse med babyleaf mix
- ½ rödlök
Gör så här:
- Skala och koka potatisarna. Häll vattnet och masha potatisarna
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda havregryn och mjöl i en köksmaskin - sätt åt sidan
- Skölj bönorna och blanda med kryddor och pressad vitlök till en deg i köksmaskinen
- Finhacka lök och koriander
- Rör i potatis med böndegen, rödlök och koriander, tillsätt havremjöl och låt stå i 5 minuter
- Forma 6 hamburgare och sätt i mitten av ugnen i 15 minuter
- Ta ut och vänd dem över - stek i 10 minuter
- Gör tomatskrämen genom att skölja de vita bönorna och blanda dem sedan med soltorkade tomater i en köksmaskin
- Servera hamburgaren med hamburgerbröd, skivad tomat, skivad rödlök och tomatkräm
Näringsinformation
Kalorier:
458,6
Fiber (g):
10,2
Proteiner (g):
10,5
Fett (g):
14,3
Kolhydrater (g):
65,4
Socker (g):
12
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)