Portobelloburger

Denna fräscha variant av burgare (eller smörgås) kan du njuta av både till vardag och till fest. Den är färggrann med mycket smak och varje portion innehåller endast 208 kalorier! Perfekt för dig som går på kaloriunderskott eller vill ha en vegansk variant på burgare.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Portioner: 1
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 208,3

Ingredienser

  • 2 st portobellosvampar
  • 1 tsk rapsolja
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1/ tsk smoked paprikapulver

Dressing

  • ½ förpackning vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • Rödkål
  • Tomat
  • Morot
  • Gul paprika
  • Squash
  • Färsk persilja

Gör så här

  1. Dressing: Kör kokta bönor, vitlök och vatten i en matberedare till en slät deg.
  2. Portobello-buns: Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta portobellon och ta bort foten. Fördela olja, peppar och paprikapulver på insidan av svampen. Lägg svampen med insidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt vila.
  3. Grönsaker: skiva eller hacka grönsakerna.
  4. Montera burgaren med en portobello i botten och en på toppen. Lägg på dressing och bygg på med grönsakerna. Servera!

Näringsinformation

Fibrer (g):
11,6
Protein (g):
13,6
Fett (g):
7,1
Kolhydrater (g):
19,2
Socker (g):
4,2

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare