shakes fördelar

Shakes: Fördelar och nackdelar

De flesta känner redan till att shakes användas för viktnedgång, men vilka fördelar och nackdelar finns det med produkten? I den här artikeln får du en översikt över fördelarna och nackdelarna med shakes och kan läsa om våra bästa rekommendationer.

Läs mer: Vad är Nutrilett Shakes? 

Fördelar med shakes

Bättre val än att hoppa över måltider

Det är aldrig en bra ide att hoppa över måltider när du ska gå ner i vikt. Det gör att blodsockernivån faller eftersom din kropp får inte det bränsle den behöver, vilket kan ge yrsel och utmattning. Genom att hoppa över måltider så sätter du även din kropp i svältläge, vilket minskar din ämnesomsättning och leder till att viktminskningen saktar in.
Att strunta i ett mål mat kan också leda till att du kompenserar för hungern under nästa måltid.
Genom att ersätta dina måltider med shakes, så kan du på så sätt hålla en jämn blodsockernivå, samtidigt som du får i dig färre kalorier och alla de näringsämnen som kroppen behöver såsom mineraler, vitaminer, protein och fiber.

Läs mer om våra shakes här!

Du sparar tid

Det är båda tidskrävande och kostsamt att hålla en diet som består av nyttig och kalorisnål mat. Ibland har du varken tid eller ork till att förbereda veckans nyttiga måltider och därför kan det vara klokt att överväga shakes som alternativ. De går snabbt och enkelt att tillaga. Du blandar enkelt pulvret med kallt vatten och skakar, det är allt som krävs. Utöver den korta beredningstiden så har du full koll på ditt kaloriintag varje dag, vilket gör det lätt att räkna kalorier.

Innehåller alla viktiga näringsämnen

En vanlig måltid kan sakna viktiga näringsämnen som kroppen behöver under en diet. Rätt shake ger dig alla de näringsämnen som många oplanerade och snabba måltider kan sakna – likvärdigt med en balanserad måltid med få kalorier.

Hjälper dig att gå ner i vikt

Shakes är tidssparande, mättande, näringsrika och ger en full översikt över ditt dagliga kaloriintag, men de hjälper dig också att gå ned i vikt. Enkelheten av att skaka en måltid på 2 minuter kan göra skillnaden mellan en stabil viktminskning och en misslyckad viktnedgång. Shakes innehåller också, i de flesta fall, mindre kalorier än vad en vanlig måltid gör.

Det är just underskottet av kalorier som bidrar till att du går ner i vikt. En shake innehåller 100 – 200 kalorier per portion och stimulerar till viktminskning. Dessa tydliga resultat ger också motivation till att fortsätta!

Nackdelar med shakes

Kan innehålla onödiga ingredienser

Shakes för viktminskning kan innehålla konserveringsmedel och/eller överskott av socker och kolhydrater. Det är därför viktigt att alltid läsa igenom näringsdeklarationen och ingredienser för att få rätt shake.
Läs mer om näringsinnehållet i våra Nutrilett shakes. En god balans mellan protein och kolhydrater och rik på alla de vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Nutrilett Strawberry Shake

Ändrar inte dina matvanor på lång sikt

Att använda shakes under en kort period kommer att leda till viktminskning, med det betyder inte att det förändrar dina matvanor på lång sikt. Därför är det viktigt att du vet hur du ska göra för att fortsätta med en balanserad kost som får dig att minska vikten eller hålla den. Ett tips är att fortsätta att ersätta vissa måltider under veckan med måltidsersättare – för att kontrollera ditt kaloriintag och hålla dig borta från andra onyttiga alternativ.
Nutrilett har flera goda och nyttiga alternativ såsom barer och smoothies:

Läs mer om hur du får en lyckad övergång från din diet till vanlig mat. 

Bästsäljare