Nutriletts hälsoplan – Vad är det?

Det är inte lätt att hitta balansen till en hälsosam livsstil i en hektisk vardag, så hur kan du hitta motivation till att äta hälsosammare kost och röra dig mer? Här kan du läsa mer om Nutriletts hälsoplan, vad det är, vad den innehåller samt Nutriletts tre faser.

Vad är en hälsoplan?

Vill du ha din egen hälsoplan helt gratis? Gör testet här!

I en hälsoplan ingår ofta ett kostschema som traditionellt sett används för att man ska lyckas äta hälsosamt i vardagen och kunna planera dagens måltider. Om du räknar kalorier kan detta vara ett bra verktyg som gör vardagen enkel och ser till att du inte går över antalet kalorier du bör äta varje dag. Ett kostschema är också något du kan få från till exempel en näringsspecialist som hjälper dig att gå upp eller ner i vikt, helt enkelt ett schema för din kost.

I en hälsoplan kan det även ingå en aktivitetsplan, vilket är detsamma som ett kostschema förutom att det handlar om träning och aktivitet. För många kan det vara lättare att ta sig iväg på aktiviteter om de är inplanerade. Här gäller det dock att inte bara bestämma hur många pass man ska få in i veckan, utan vad dessa pass ska bestå av. En aktivitet kan vara allt från en promenad, ett intervallpass till ett styrketräningspass, och allt detta samlas i en plan så att du enkelt får en överblick och kan mäta hur din form förbättras. Den hjälper dig också att göra träningen mer allsidig och därigenom mer hälsosam.

Nutriletts hälsoplan är gratis och består av kostråd och träningstips som du kan använda för att få hjälp på vägen mot din målvikt.

Hälsoplanen ligger under ”Mina sidor” och är nedladdningsbar för att du alltid ska kunna gå in och läsa den eller ha den tillgänglig på din dator eller mobil. Planen bygger på tre faser som du går igenom och du får tips, råd och rekommendationer som du kan använda på din resa mot en ny och hälsosammare livsstil.

Vad består hälsoplanen av?

Kostschemat genereras automatiskt efter att du har svarat på frågorna i testet på nutrilett.se och innehåller tips om hur du går ner i vikt på ett sätt som passar dig. Detta görs genom tre faser, där fas 1 är en VLCD-diet på tre veckor, fas 2 är en övergång från diet till vanlig kost och fas 3 består av tips om hur du ska hålla vikten efter viktnedgången. I hälsoplanen får du också tips på enkla aktiviteter som du kan göra under de olika faserna.

Individuell plan baserad på hälsotest och tilläggsprodukter

Nutriletts hälsoplan baseras på de svar som du uppger när du gör testet på nutrilett.se. Det är individuellt baserat på dina svar och om du köper en av tilläggstjänsterna, till exempel Nutrilett Viktsupport Plus, får du dessutom stöd från vår medlemsgrupp, SMS med motivation och tips, coaching från vår näringsexpert och personliga tränare, tillgång till 30+ videor, inbjudan till livestreams samt fri tillgång till 300+ recept och inspiration på nutrilett.se.

Du kan också köpa till Nutrilett Viktsupport Coaching som en tilläggsprodukt. Här får du tillgång till mer än 30 coachingvideor, samt inbjudningar till livestreams där du kan ställa frågor till vår näringsexpert och personliga tränare. I videogalleriet hittar du allt från kosttips som kommer väl till pass i de olika faserna till träningspass som hjälper dig att komma igång med din träning. Allt som ingår i denna produkt är också tillgängligt vid köp av Nutrilett Viktsupport Plus, men Coaching kan köpas till separat för dig som endast känner att du behöver det som du får tillgång till här.

Vad innebär fas 1, 2 och 3?

Fas 1 består av viktminskning med Nutriletts VLCD-produkter (Very Low Calorie Diet). Denna diet varar i tre veckor då du ersätter alla dagens måltider med fem Nutrilett VLCD-produkter per dag. Här kan du välja mellan soppor och shakes beroende på vilken tid på dagen det är eller andra faktorer. Du kan läsa mer om VLCD-dieten här. Vad gäller aktivitet under denna fas rekommenderar vi att du inte tränar mer än du klarar av och helst håller dig till lugna promenader eller annan lätt aktivitet.

Fas 2 handlar om att hitta en balans efter fas 1. Du ska alltså hitta en bra övergång från diet till långsiktig livsstilsförändring under denna fas. Övergången sker gradvis och när du fortsätter att gå ner i vikt ska du skapa nya vanor som du enkelt kan fortsätta med på lång sikt. I fas 2 ska du ersätta 1–2 måltider om dagen med Nutrilett-produkter, antingen barer eller smoothies, och du kan nu införa mer träning och rörelse i din vardag. Du får förslag på träningsprogram som du kan använda i din plan. Denna fas pågår tills du har uppnått din önskade vikt.

Fas 3 är den sista fasen, och här handlar det om att behålla vikten efter viktnedgången. Du får verktyg som hjälper dig att behålla din nya vikt på lång sikt, ändra dina matvanor och hitta bra rutiner för regelbunden träning. Du får tips på över 300+ hälsosamma recept på allt från enkla middagar till läckra och hälsosamma desserter, samt förslag på olika träningspass du kan njuta av i vardagen.

 

Bästsäljare