Enkel och nyttig matplan

Enkel och nyttig matplan – 5 tips

Det behöver inte vara svårt att planera dina måltider. I denna artikel ger vi dig 5 tips på hur du kan skapa en enkel och nyttig matplan.

Matplan: Tips 1

Börja smått

Om du aldrig har planlagt en matplan förut så kan det kännas överväldigande. Då gäller det att börja smått, och kanske fokusera på en måltid per dag. Börja till exempel med frukost som är en relativt okomplicerad måltid. Planera in vad du behöver för ingredienser och hur mycket tid du behöver. Har du möjligtvis dålig tid på morgonen?

Matplan: Tips 2:

Håll det enkelt

Du behöver inte planera in komplicerade rätter varje dag i din matplan. Fokusera istället på att följa en nyttig matplan med nyttiga råvaror. Efter en lång dag på jobbet så har de flesta varken tid eller ork till komplicerade maträtter. Enkel mat som tar kort tid att tillaga kan vara minst lika nyttig. Skaffa dig därför en översikt över några snabba, enkla och nyttiga recept. Du kan också äta samma rätt två dagar i rad.
Försök också att fokusera på ingredienser snarare än måltiden i sig. Tänk över vilka råvaror du har som snabbt kan tillagas tillsammans. Du kan också förbereda en del av matlagningen innan.
TIPS: Hacka grönsakerna när du har mer tid!

Läs också: Matplan – Gå ner i vikt

Matplan: Tips 3

Prova temakvällar

Mexikansk kväll med fisk tacos, tacosallad eller chili con carne, soppkväll med tomatsoppa och kyckling thai soppa, eller ”restfest” med rester från kylskåpet. Det finns många möjligheter till temakvällar som gör din matplanläggning enklare.

Matplan: Tips 4

Avsätt tid

Kom ihåg att sätta av nog med tid för din matplan. Skaffa dig en översikt över veckans alla aktiviteter: Har du lite tid idag? Ska du äta middag ute med vänner? Hur lång tid kan du lägga på att laga mat?

Matplan: Tips 5

Använd en tidigare matplan som mall

Om du vill göra en enkel matplan så kan du alltid låta dig inspireras av andras matplaner. Nutrilett har flera måltidsförslag för dig.

Läs mer om våra nyttiga måltider och planer här.

Lycka till!

Bästsäljare