Linda Strand
480 kcal per portion
4 portioner
Skala och hacka vitlök och den gula löken fint. Skiva svampen och mortla enbären.
Stek den gula löken och svampen i oljan på hög värme i cirka 5 minuter. Löken ska inte bli stekt! Tillsätt därefter, timjan vitlök, citronjuice, socker och salt och låt allting puttra ihop ytterligare någon minut och vänd slutligen ner crème fraichen. Sänk värmen och låt de olika ingredienserna ”gifta ihop sig”. Snart är höstens godaste pastasås klar. Vänd slutligen ner din färdigkokta favoritpasta i såsen och avrunda med svartpeppar och eventuellt lite ytterligare salt. Färdigt att avnjutas och kanske en framtida favorit för både stora och små middagsgäster!
Tips:
Spara gärna en deciliter av pastavattnet som du adderar till den färdiga pastarätten i samband med att favoritpastan blandas ihop med såsen. Du kommer att få ett krämigare slutresultat tack vare pastavattnets stärkelse.
Du har väl inte glömnt att det snart är Halloween? Besök Nutriletts Halloween-quiz!