vegetarisk wok med kokosmjölk

Vegetarisk wok med kokosmjölk

Detta är ett recept på en vegetarisk wok med kokosmjölk och massor av goda grönsaker. Det innehåller mindre än 600 kcal per portion och räcker till 2 portioner. För att göra en low carb wok kan du alltid ersätta risnudlarna med bönpasta.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 592

Ingredienser:

  • ½ burk kokosmjölk lätt (6,7%)
  • 2 dl jordnötssmör, utan salt
  • 2 dl vatten
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk fräsch ingefära
  • 1 msk honung
  • ½ lime
  • 1 tsk sriracha
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pack ris nudlar
  • 2 dl edamam bönor
  • 1 msk sesamolja
  • ½ gullök
  • 2 paprika
  • 2 morötter
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 bunt koriander

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt edamamebönorna i sista minuten
  2. Skölj med kallt vatten
  3. Finriv ingefära och vitlök
  4. Blanda i kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, sojasås, den knäckta ingefära och vitlök, honung, sriracha och pressa saften från limen i en kastrull
  5. Värm såsen på låg värme
  6. Skär lök och paprika
  7. Stek löken i ca 5 minuter på hög värme
  8. Sätt ner värmen och tillsätt paprika och morötter, stek i 2-3 minuter
  9. Lägg sedan till såsen och nudlar

Näringsinformation

Kalorier:
592
Fiber (g):
8.2
Proteiner (g):
16,6
Fett (g):
24,6
Kolhydrater (g):
72,9
Socker (g):
11,9

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare