Vegogryta med bönor

Detta recept på vegogryta med bönor har en krämig konsistens och god nötig smak.
Receptet räcker till 4 portioner och tillagas på bara 30 minuter. Du kan använda de bönor du tycker bäst om, eller har hemma i köksskåpet, och grytan smakar även gott tillsammans med couscous.
 

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 549

Gryta med bönor:

  • 0,5 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk färsk ingefära
  • 2 msk jordnötssmör, crunchy
  • 2 msk kinesisk soja
  • 250 ml kokosmjölk 18 %
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 lime
  • 1 förpackning bönmix (175 g)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 250 g champinjoner

Couscous:

  • 4 dl perlecouscous

Gör så här:

  1. Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. Skiva och stek svampen i olja tills den fått färg.
  2. ​Ta upp ur stekpannan och ställ åt sidan.
  3. Stek finhackad lök och vitlök. Tillsätt jordnötssmör, soja, kokosmjölk, limejuice, vatten, salt, peppar, finhackad ingefära och cayennepeppar i stekpannan.
  4. Koka upp och tillsätt bönorna och svampen.
  5. Låt puttra i 1–2 minuter så att allt blir varmt.
  6. Servera böngrytan med couscous.

Näringsinformation

Kalorier:
549
Fibrer (g):
5,1 
Protein (g):
18,7
Fett (g):
21,8
Kolhydrater (g):
70,2
Socker (g):
3

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare