Vegetarisk tapas

Vegetarisk tapas

Tapas är många små rätter! Här finns 3 hälsosamma vegetariska tapasrätter. Kombinera med ännu fler rätter och servera som fingermat. Om du lagar alla rätter samtidigt sparar du mycket tid, eftersom ugnen redan är varm. Receptet räcker till 4 portioner och ger stor variation av smaker.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 248,7

Bruschetta:

  • 1 sötpotatis
  • 1 tomat
  • 50 g rödlök
  • 1 matsked olivolja
  • 1 matsked vin vinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Aubergine pizza:

  • 1 liten aubergine (320 g)
  • ¼ tsk salt
  • 4 baby tomater
  • 8 tsk pasta sås «Basil»
  • 20 g italiensk mozzarella

Fyllda ugnsbakade paprika:

  • 3 röda paprika
  • 100 g Philadelphia ljus, vitlök

Bruschetta:

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Fukta och baka sötpotatisen i mitten av ugnen i 15 minuter. Kärna ut tomaterna och hacka dem i kuber
  2. Hacka rödlök och basilika. Blanda ihop tomat, rödlök, basilika, olja, ättika, salt och peppar
  3. När potatisen är klar - skiva i 1 cm tjocka skivor
  4. Sätt "toastskivorna" i brödrosten några minuter för en fin skorpa
  5. Topp med tomatblandningen och serveren!

Aubergine pizza:

  1. Sätt ugnen på 220 grader
  2. Skiva auberglingen i 1,5 cm tjocka skivor. Lägg dem på en bakplåt med bakpapper, salta dem och tillbaka i mitten av ugnen i 20 minuter.
  3. Skiva tomat
  4. När äggplanten är klar, toppa varje skiva med pasta sås, tomat, spenatblad och mozzarella
  5. Sätt i ugnen i 5-10 minuter

Fyllda ugnsbakade paprika:

  1. Sätt ugnen på 220 grader
  2. Gröp ur paprika och fyll med ost
  3. Stek i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de har lite färg

Näringsinformation

Kalorier:
248,7
Fiber (g):
8.2
Proteiner (g):
6,8
Fett (g):
7,8
Kolhydrater (g):
33,7
Socker (g):
12,5

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare