Vegetarisk sushi

Detta recept på vegetarisk sushi är både gott och enkelt. Se till att har gott om tid så att riset får möjlighet att vila. Receptet räcker till 4 portioner och 48 bitar. Utmana dig själv och laga något nytt. Använd gärna de ingredienser du har hemma.

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 4
Tillagningstid: 01:20:00
Kcal: 383

Ris:

  • 250 g sushiris
  • 2 msk socker
  • 2 msk risvinäger ​

Fyllning:

  • 4 ark nori
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk rödbetsjuice
  • 0,25 broccoli
  • 2 morötter
  • 8 rädisor
  • 2 krm wasabi
  • 1,5 dl vegetabilisk creme fraiche, Oatly
  • Några blad koriander
  • 8 msk sojasås

Gör så här:

  1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Smaksätt med risvinäger och socker. Låt vila i rumstemperatur.
  2. Sås 1: Rör ihop 0,5 dl creme fraiche med rödbetsjuice
  3. Sås 2: Rör ihop 2 dl creme fraiche med wasabi
  4. Skär broccoli, rädisor och morötter i tunna stavar. Lägg ut noriarken på en sushimatta eller ett bakplåtspapper. Tryck ut riset tills det täcker ca 1/3 av ett noriark. Lägg grönsaksstavarna längs kanten med ris. Spara lite grönsaker till dekoration. Rulla ihop till en rulle. Skär upp i 12 bitar med en kniv. Toppa med såserna och resterande grönsaker. Strö över sesamfrön och koriander. Servera med soja.

Näringsinformation

Kalorier:
383,1 
Fibrer (g):
Protein (g):
7,9
Fett (g):
9,6 
Kolhydrater (g):
65,6
Socker (g):
10,8

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare