Vegetarisk moussaka med aubergine, squash och kikärter

Ugnsrätten moussaka är en traditionell grekisk rätt som smakar lika gott utan kött. Den är dessutom lätt att tillaga. Perfekt för den köttfria måndagen eller om någon i familjen är vegetarian.
 

Portioner: 4
Tillagningstid: 01:00:00

Ingredienser:

  • 1 förpackning TORO grekisk Moussaka
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 msk neutral matolja
  • 1 förpackning kikärter
  • 3,5 dl vatten
  • 5,5 dl mjölk
  • 1 tsk timjan
  • 100 g ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Skär squash och aubergine i skivor. Stek lätt i olja och lägg upp på en tallrik. Häll ner kikärterna i en kastrull och tillsätt innehållet i påsen märkt "köttsås" (den innehåller inget kött, utan är en blandning för tomatsåsen), tillsätt vatten och koka i ca 2 min. Rör om då och då.
  3. Koka upp innehållet i påsen märkt "potatisskivor i ljus sås" med mjölk. Låt småkoka i 5 minuter.
  4. Varva kikärtssås, aubergine och squash samt potatisskivor i ljus sås i en ugnsfast form som rymmer ca 2 liter. Smörj först formen med matlagningsspray, olja eller smör. Strö över riven ost och grädda i 225 °C i 20-25 minuter i mitten av ugnen tills osten har fått en gyllene färg. Smaklig måltid!
  5. Servera gärna tillsammans med grekisk sallad: Skär gurka, tomat och rödlök i bitar och toppa med lite fetaost och oliver. Ringla över dressing av olivolja, citron, salt och peppar. Dröm dig nu bort till vackra Grekland.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare