Vegetarisk bolognese

Detta är ett recept på en vegetarisk bolognese med högt proteininnehåll. Tillaga dubbel mängd och frys in hälften av bolognesen för att få kunna njuta av snabb och enkel middagsmat i flera dagar!  Receptet är enkelt att tillaga och räcker till 4 portioner. Njut av det italienska köket på ett nytt sätt. MUMS! 

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 452

Ingredienser:

  • 1 paket spagetti på sojabönor
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 aubergin
  • 0,5 squash
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 dl torkade linser
  • 1 buljongtärning, grönsak
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk sojasås 2 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • Några blad färsk basilika

Gör så här:

  1. Finhacka lök, aubergine och morot.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek allt i några minuter tills det har fått en fin färg.
  3. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och koka på svag värme i 20 minuter, eller tills linserna är mjuka.
  4. Tillsätt lite vatten om det behövs. Koka pasta och servera tillsammans med bolognesen.
  5. Toppa med färsk basilika.

Näringsinformation

Kalorier:
452,6 
Fibrer (g):
18,2 
Protein (g):
35 
Fett (g):
14
Kolhydrater (g):
36,7
Socker (g):
17,8

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare