tonfisksallad

Tonfisksallad

Denna sallad innehåller massa proteiner, fibrer och nyttiga fetter. Ett tips är att använda tonfisk, quinoa, avokado och kvarg som grund – och ta de grönsaker du har hemma. Receptet räcker till 1 portion.

Portioner: 1
Kcal: 506

Ingredienser:

  • 1 burk Tonfisk i vatten
  • 1/2 Avokado
  • 1,5 dl Quinoa, kokt
  • 2 stjälkar Vårlök
  • 100 g Broccoli
  • 50 g Gröna ärtor
  • 15 g Granatäpple
  • 25 g Blåbär
  • 1 tsk Sesamfrön
  • 1 tsk Salladskrydda

Gör så här:

  1. Koka qunioa (0,5 dl okokt), häll av vattnet från tonfisken och hacka grönsakerna till önskad storlek.
  2. Blanda kvargen med salladskrydda.
  3. Sätt ihop alla ingredienser på en tallrik - välj själv om du önskar blanda ihop allt eller äta lite med var för sig.
  4. Salta och peppra efter smak.

Per portion:

Kcal: 505,9

Fiber g: 13,4

Proteiner g: 56,9

Fett g: 11,6

KH g: 45,1

Socker g: 15,1

Bästsäljare