tonfisksallad

Tonfisksallad

Denna sallad innehåller massa proteiner, fibrer och nyttiga fetter. Ett tips är att använda tonfisk, quinoa, avokado och kvarg som grund – och ta de grönsaker du har hemma. Receptet räcker till 1 portion.

Portioner: 1
Kcal: 506

Ingredienser:

  • 1 burk Tonfisk i vatten
  • 1/2 Avokado
  • 1,5 dl Quinoa, kokt
  • 2 stjälkar Vårlök
  • 100 g Broccoli
  • 50 g Gröna ärtor
  • 15 g Granatäpple
  • 25 g Blåbär
  • 1 tsk Sesamfrön
  • 1 tsk Salladskrydda

Gör så här:

  1. Koka qunioa (0,5 dl okokt), häll av vattnet från tonfisken och hacka grönsakerna till önskad storlek.
  2. Blanda kvargen med salladskrydda.
  3. Sätt ihop alla ingredienser på en tallrik - välj själv om du önskar blanda ihop allt eller äta lite med var för sig.
  4. Salta och peppra efter smak.

Näringsinformation

Kcal:
505,9
Fiber g:
13,4
Proteiner g:
56,9
Fett g:
11,6
KH g:
45,1
Socker g:
15,1

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare