


Tonfisksallad
Denna sallad innehåller massa proteiner, fibrer och nyttiga fetter. Ett tips är att använda tonfisk, quinoa, avokado och kvarg som grund – och ta de grönsaker du har hemma. Receptet räcker till 1 portion.
Portioner: 1
Kcal: 506
Ingredienser:
- 1 burk Tonfisk i vatten
- 1/2 Avokado
- 1,5 dl Quinoa, kokt
- 2 stjälkar Vårlök
- 100 g Broccoli
- 50 g Gröna ärtor
- 15 g Granatäpple
- 25 g Blåbär
- 1 tsk Sesamfrön
- 1 tsk Salladskrydda
Gör så här:
- Koka qunioa (0,5 dl okokt), häll av vattnet från tonfisken och hacka grönsakerna till önskad storlek.
- Blanda kvargen med salladskrydda.
- Sätt ihop alla ingredienser på en tallrik - välj själv om du önskar blanda ihop allt eller äta lite med var för sig.
- Salta och peppra efter smak.
Per portion:
Kcal: 505,9
Fiber g: 13,4
Proteiner g: 56,9
Fett g: 11,6
KH g: 45,1
Socker g: 15,1