Så lagar du chiagröt

Har du hoppat på chiafrö-trenden ännu? Om inte, så är det på tiden att komma igång. Dessa små superfrön är proppfulla med smarta byggklossar för kropp och själ och passar perfekt i kylskåpsgröt och pudding. Många var länge lite osäkra när det gäller chiafrön. Vad skulle man använda dem till? Så visar det sig att de kan användas till allt. Chiafrön är små näringsbomber som innehåller mer kalcium än mjölk, mer antioxidanter än blåbär och mer omega-3 än lax. Tre goda skäl bara där för att testa alltså. De absorberar upp till 12 gånger sin egen vikt, något som gör superfröna perfekta att göra kylskåpsgröt eller pudding av. Det tar dig bara ca 5 minuter på kvällen och sedan har du en god och nyttig frukost stående klar i kylskåpet på morgonen. Du kan använda vilken slags mjölk du vill. Havremjölk, mandelmjölk, rismjölk eller vanlig mjölk fungerar utmärkt. Vill du ha lite nötter i gröten är det väldigt gott att tillsätta dem kvällen innan så sätter de god smak på mjölken. En del gillar kanske att toppa den färdiga gröten med lite naturell yoghurt, honung och färska bär. Lite granola på toppen är inte fel det heller. Prova dig fram och hitta din favorit! 

Portioner: 12

Ingredienser:

 • 1,5 dl havregryn
 • 2 msk chiafrön
 • 1 dl mjölk
 • 1 dl äppeljuice
 • lite kanel
 • ev. en liten näve hackade mandlar

Topping:

 • 2 msk naturell yoghurt
 • frukt enligt egen smak
 • ev. lite akaciahonung

Gör så här:

 1. Rör samman havregryn, chiafrön, mjölk och äppeljuice direkt i ett serveringsglas. En liten glasburk med lock passar perfekt.
 2. Tillsätt en gnutta kanel och en liten näve grovhackade mandlar.
 3. Sätt på locket och ställ gröten i kylskåpet. Låt den stå i minst 6 timmar.
 4. Servera med naturell yoghurt, bär och müsli.

Har du hoppat på chiafrö-trenden ännu? Om inte, så är det på tiden att komma igång. Dessa små superfrön är proppfulla med smarta byggklossar för kropp och själ och passar perfekt i kylskåpsgröt och pudding. 

Många var länge lite osäkra när det gäller chiafrön. Vad skulle man använda dem till? Så visar det sig att de kan användas till allt. 

Chiafrön är små näringsbomber som innehåller mer kalcium än mjölk, mer antioxidanter än blåbär och mer omega-3 än lax. 

Tre goda skäl bara där för att testa alltså. De absorberar upp till 12 gånger sin egen vikt, något som gör superfröna perfekta att göra kylskåpsgröt eller pudding av. 

Det tar dig bara ca 5 minuter på kvällen och sedan har du en god och nyttig frukost stående klar i kylskåpet på morgonen. 

Du kan använda vilken slags mjölk du vill. Havremjölk, mandelmjölk, rismjölk eller vanlig mjölk fungerar utmärkt. Vill du ha lite nötter i gröten är det väldigt gott att tillsätta dem kvällen innan så sätter de god smak på mjölken. 

En del gillar kanske att toppa den färdiga gröten med lite naturell yoghurt, honung och färska bär. Lite granola på toppen är inte fel det heller. Prova dig fram och hitta din favorit! 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare