Havregrynsgröt med bär. Foto.

Så här lagar du havregrynsgröt

Havregrynsgröt är näringsrikt och gott och ger dig en riktigt bra start på dagen! Den kan ätas både varm och kall och kan blandas med en massa gott, såsom bär, nötter och andra godsaker. Här får du ett recept på hur du lagar havregrynsgröt. En version som kokas i kastrull och en som lagas i mikrovågsugn. För visste du att det går jättebra att laga havregrynsgröt i mikron? Det går lika snabbt som det är enkelt. Vi har inte tagit med socker i receptet, men du kan tillsätta socker eller honung om du vill. Det är också väldigt gott att ha nötter, bär, russin eller annan topping.

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:05:00

Ingredienser havregrynsgröt i kastrull:

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt

Ingredienser havregrynsgröt i mikron:

  • 40 g snabbhavregryn
  • 60 g mjölk
  • 70 g vatten
  • Lite salt

Gör så här - havregrynsgröt i kastrull:

  1. Häll i allt i en liten kastrull och koka upp samtidigt som du rör ordentligt.
  2. Ställ sedan ner temperaturen så att det bara småputtrar.
  3. Rör tills den tjocknar lite och häll upp i skålar.

Gör så här - havregrynsgröt i mikro:

  1. Häll i allt i en skål (som inte är av metall) och rör samman lätt.
  2. Tätslut med plastfolie.
  3. Värm den i mikron i 1 minut och ta sedan ut den.
  4. Ta försiktigt bort plastfolien så att du inte bränner dig. Rör om lite.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare