raw food cake

Raw food cake – Frozen Raspberry

Vare sig du äter mycket raw food, är vegan eller äter allt, är den här tårtan riktigt smarrig, särskilt i sommarvärmen. Receptet på raw food-tårta räcker till 10 portioner och är som en glasstårta. Baka den och servera på sommarfesten eller grillpartyt.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 10
Tillagningstid: 04:00:00
Kcal: 421.9

Ingredienser:

  • 200 g valnötter
  • 70 g raw agavesirap

Fyllning

  • 400 g cashewnötter, blötlagda i minst 3 timmar
  • 400 g hallon, tinade eller färska
  • 100 g raw agavesirap

Såhär gör du:

  1. Botten: Kör valnötterna i en köksmaskin tills det fortfarande finns lite stora bitar kvar, tillsätt agave och kör tills allt blandats. Tryck ut i en form med bakplåtspapper i. För att tårtbotten ska bli hög och fin kan du använda en 17 cm stor form, men du kan också använda en större form. Ställ i kylskåpet.
  2. Fyllning: Kör cashewnötterna i en köksmaskin till en slät massa. Tillsätt hallon och agave och fortsätt blanda tills det blir en helt slät massa. Häll fyllningen på botten av formen och bred ut jämnt. Ställ i frysen i 3 timmar eller över natten.
  3. Servering: Ta fram tårtan 10 minuter före servering om den har stått 3 timmar i frysen och 1 timme före servering om den har stått i frysen över natten. Toppa eventuellt med bär. Blir det något över kan du förvara resterna i kylskåpet.

Näringsinformation

Kalorier :
421,9
Fiber (g) :
4,1
Proteiner (g) :
10,7
Fett (g) :
31
Kolhydrater (g) :
28,6
Socker (g) :
17

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare