Proteinpizza

Detta recept på proteinpizza är både snabbt och enkelt och behöver dessutom inte jäsas. Pizzareceptet är proteinrikt och vegetariskt och räcker till två portioner. Perfekt som en snabblunch, middag till vardags och till helgmyset.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 548,5

Ingredienser

  • 250 g mager kvarg 1%
  • 2 dl vetemjöl special
  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 100 g Philadelphia vitlök och örter light
  • 2-3 st champinjoner
  • 1 tsk olivolja
  • 1 näve babyleaf-mix
  • 2 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör samman mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sedan kvargen och rör om ordentligt till en deg. Dela degen i två bullar, tryck ut till två runda pizzor.
  3. Bred ut philadelphia och skiva och toppa med champinjonerna. Ringla över olivolja. Grädda mitt i ugnen i 15-15 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg. Ta ut och toppa med babyleaf-mix och chiliflakes.

Näringsinformation

Fibrer (g):
9,5
Protein (g):
34,4
Fett (g):
12,3
Kolhydrater (g):
38,5
Socker (g):
10

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare