Proteinbollar

Detta goda recept på proteinbollar räcker till fyra portioner och smakar gott både till vardags och till helgmyset. Servera gärna med vaniljproteinpudding och hallon. Strö över lite sockerfritt sötningsmedel.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 163,8

Ingredienser

  • 250 g lättkvarg 1 %
  • 1 ägg
  • 0,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl vetemjöl special
  • 1 msk Whey proteinpulver naturell
  • 1 msk stevia
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och forma sedan fyra bollar och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda i ugnen i 25 minuter, ta ut och låt vila.

Näringsinformation

Fibrer (g):
1,9
Protein (g):
12,7
Fett (g):
3,1
Kolhydrater (g):
9
Socker (g):
3,4

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare