Havregrynsskålar – Nyttigt recept på supergoda och frasiga bakelser med banan, honung och kanel.
Ingredienser till havregrynsskålar:
1 mediumstor banan
100 g havregryn
3 msk honung eller fibersirap
1 äggvita
1 tsk kanel
½ tsk vaniljessens
Lite salt
Tillsätt gärna 20 g Banangranola (se separat recept), eller hackade nötter, frön eller kärnor.
Gör så här:
Mosa bananen väl med gaffel eller stavmixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt blandningen stå kallt i cirka 30 minuter.
Fördela blandningen i 6 muffinsformar eller 6 smörjda teflonformar. Tryck ut blandningen på bottnen och upp längs kanterna med baksidan på en tesked (eventuellt med hjälp av fingrarna också).
Grädda havregrynsskålarna på 160 grader i cirka 18–20 minuter.
Låt dem svalna i formen innan du tar ut dem.
Ät fylld med yoghurt och bär eller annat du tycker är gott!
Havregrynsskålarna håller sig bra i kylskåpet i ett par dagar.