pannbiff med stekt lök

Nyttigare Pannbiff med stekt lök

Detta är ”mormors hemlagade” pannbiff med lök, fast i en nyttigare variant under 500 kcal. Enkelt, gott och nyttigt.

Portioner: 1
Tillagningstid: 01:15:00
Kcal: 490

Ingredienser:

  • 1 morot
  • 1 (130 g) sötpotatis
  • 5 msk ärter
  • ½ lök
  • 100 g köttfärs
  • 1 ägg
  • Salt och peppar
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 servering (75 g) skysås

Gör så här:

  1. Tvätta och skär upp morot och lök i bitar.
  2. Tvätta sötpotatisen och lägg i kokande vatten i ca 30 minuter. Lägg i morötterna de sista 15 minuterna.
  3. Blanda ihop köttfärs och ägg ordentligt och forma till biffar för hand.
  4. Stek biffarna på medelvärme tills de är genomstekta (ca 3 minuter på varje sida). Tillsätt löken och stek den tills den är lagom mjuk.
  5. Koka upp skysåsen enligt förpackningens anvisningar.
  6. Servera biffarna med morötter, ärter och sötpotatis.

Bästsäljare