pannbiff med stekt lök

Nyttigare Pannbiff med stekt lök

Detta är ”mormors hemlagade” pannbiff med lök, fast i en nyttigare variant under 500 kcal. Enkelt, gott och nyttigt.

Portioner: 1
Tillagningstid: 01:15:00
Kcal: 490

Ingredienser:

  • 1 morot
  • 1 (130 g) sötpotatis
  • 5 msk ärter
  • ½ lök
  • 100 g köttfärs
  • 1 ägg
  • Salt och peppar
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 servering (75 g) skysås

Gör så här:

  1. Tvätta och skär upp morot och lök i bitar.
  2. Tvätta sötpotatisen och lägg i kokande vatten i ca 30 minuter. Lägg i morötterna de sista 15 minuterna.
  3. Blanda ihop köttfärs och ägg ordentligt och forma till biffar för hand.
  4. Stek biffarna på medelvärme tills de är genomstekta (ca 3 minuter på varje sida). Tillsätt löken och stek den tills den är lagom mjuk.
  5. Koka upp skysåsen enligt förpackningens anvisningar.
  6. Servera biffarna med morötter, ärter och sötpotatis.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare