sunn quinoa og melonsalat

Nyttig Quinoa- och Melonsallad

Denna friska sallad med quinoa och melon smakar gott året runt, men kanske extra bra på sommaren. Receptet räcker till 4 portioner och varje portion innehåller endast 360 kalorier. Det tar kort tid att tillaga quinoa- och melonsalladen och med få ingredienser slipper du kanske den extra turen till affären? Hoppas det smakar!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Näringsinformation:

Den här salladen är rik på proteiner från quinoan och fetaosten samt full av antioxidanter och vitaminer från vattenmelon och ruccola. Quinoa innehåller alla nio essentiella aminosyror och är ett utmärkt alternativ till ris och pasta.

Dietinformation:

Salladen är inte strikt LCHF eftersom den innehåller quinoa och vattenmelon, som båda har en viss mängd kolhydrater. Den passar dock bra in i en måttlig kolhydratbegränsad diet eller en 5:2-diet på fastedagarna, tack vare det låga kaloriinnehållet och den höga näringsdensiteten. För att anpassa salladen till en vegetarisk eller vegansk diet, kan du byta ut fetaosten mot en vegansk ostalternativ eller marinerade tofu.

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 360

Ingredienser:

 • 200 g quinoa
 • 400 g vattenmelon
 • 100 g ruccola
 • 200 g fetaost
 • 1 liten rödlök
 • 3 msk extra jungfruolivolja
 • Salt och nymald svartpeppar efter smak

Instruktioner:

 1. Koka quinoa: Skölj quinoan noga i kallt vatten för att avlägsna eventuella bitterämnen. Koka enligt förpackningens instruktioner (vanligtvis 2 delar vatten till 1 del quinoa). När quinoan är färdigkokt, låt den svalna helt.
 2. Förbered ingredienserna: Skölj ruccolan och låt den rinna av ordentligt eller använd en salladsslunga. Skala och strimla rödlöken tunt. Skär vattenmelon och fetaost i mindre bitar, cirka 2x2 cm.
 3. Assemblera salladen: Blanda den svalnade quinoan, ruccolan, rödlöken, vattenmelonen och fetaosten i en stor bunke. Rör försiktigt om så att ingredienserna blandas väl.
 4. Garnera och servera: Ringla över olivolja och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera salladen som den är eller som tillbehör till grillat kött eller kyckling.

Näringsinformation

Kalorier :
360
Fiber (g) :
2,1
Proteiner (g) :
13,3
Fett (g) :
24,7
Kolhydrater (g) :
22,3
Socker (g) :
8,8

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare