Recept på nyttig pastasallad med pesto. Räcker till 4 portioner.
Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00
Ingredienser:
400 g fullkornspenne (ev. annan pasta)
4 kycklingfiléer
300 g (1 liten förpackning) mager eller vanlig kvarg
3 msk pesto
salt och peppar
vitlökspulver
paprikapulver
frysta ärter i önskad mängd
majs i önskad mängd
körsbärstomater i önskad mängd
smör att steka i
Gör så här:
Koka pastan. Lägg i ärterna i pastavattnet mot slutet av koktiden.
Skär kycklingen i bitar och stek i olja och smör. Du kan välja att bara använda olja, men olja och smör tillsammans ger godast smak. Strö över önskade kryddor, till exempel salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver.
Låt svalna något och lägg allt i en skål. Tillsätt majs och körsbärstomater i önskad mängd.
Blanda 1 förpackning med kvarg och 3 matskedar pesto (eller mer för starkare pestosmak), och vänd ner i pastasalladen.