Nyttig cheesecake
09 June 2022
Uppdaterad 13 September 2023
Skriven av:
Linda Strand
En nyttigare och snyggare cheesecake! Serverar 10 och har bara 152 kcal per portion.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 10
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 152,9
Fyllning
- 1,5 tsk agar agar
- 3 dl grekisk yoghurt med vaniljsmak
- 1 dl sukrin
- 250g tinade hallon
- 200g philadelphia light
Botten
- 50g valnötter (ca 1dl)
- 200g urkärnade, blötlagda dadlar
- 2 dl havregryn
- 1 krm salt
Topping (frivillig)
- Hallon
Gör så här
- Kör dadlar, salt och valnötter i en matberedare. Tillsätt havregryn och kör vidare till en fast smet.
- Tryck ut degen i en rund springform (ca 20 cm).
- Vispa ihop hallon, philadelphia, sukrin, yoghurt och agar agar i en kastrull. Låt stå 2 minuter.
- Värm upp under omrörning tills det börjar ryka, fortsätt att värma i 2 minuter. Häll därefter blandningen över botten.
- Låt svalna helt innan den sätts i kylskåp minst 1 timme. Toppa evt. med hallon vid servering.
Näringsinformation
Kcal:
152,9
Fett:
7,3
Kolhydrater:
16,9
Fiber:
7,4
Socker:
11,4
Protein:
3,9
*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)