Nyttig cheesecake

En nyttigare och snyggare cheesecake! Serverar 10 och har bara 152 kcal per portion.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 10
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 152,9

Fyllning

  • 1,5 tsk agar agar
  • 3 dl grekisk yoghurt med vaniljsmak
  • 1 dl sukrin
  • 250g tinade hallon
  • 200g philadelphia light

Botten

  • 50g valnötter (ca 1dl)
  • 200g urkärnade, blötlagda dadlar
  • 2 dl havregryn
  • 1 krm salt

Topping (frivillig)

  • Hallon

Gör så här

  1. Kör dadlar, salt och valnötter i en matberedare. Tillsätt havregryn och kör vidare till en fast smet.
  2. Tryck ut degen i en rund springform (ca 20 cm).
  3. Vispa ihop hallon, philadelphia, sukrin, yoghurt och agar agar i en kastrull. Låt stå 2 minuter.
  4. Värm upp under omrörning tills det börjar ryka, fortsätt att värma i 2 minuter. Häll därefter blandningen över botten.
  5. Låt svalna helt innan den sätts i kylskåp minst 1 timme. Toppa evt. med hallon vid servering.

Näringsinformation

Kcal:
152,9
Fett:
7,3
Kolhydrater:
16,9
Fiber:
7,4
Socker:
11,4
Protein:
3,9

*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare