Matcha cheesecake bar med lågt kolhydratinnehåll

Matcha cheesecake bar med lågt kolhydratinnehåll

Ett fantastiskt gott recept på bars – som en ostkaka med en hint av matcha! Perfekt både som dessert och lätt mellanmål. Receptet är lättlagat och räcker till 5 bars.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 5
Tillagningstid: 00:30:00
Kcal: 124,7

Ingredienser

  • 125 g naturell färskost 9 %
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk kokosolja
  • 0,75 dl sukrin melis
  • Citronsaft av en halv citron
  • 2 krm matchapulver

Topping

  • 2 tsk kokosolja
  • 2 krm matchapulver
  • 2 tsk sukrin melis

Gör så här

  1. Smält kokosoljan. Rör samman färskost, sukrin melis, kokosmjöl, saft och skal av en halv citron, kokosolja och matchapulver till en deg.
  2. Tryck ut med handen på ett bakplåtspapper till önskad form, någon cm tjock. Låt stå i frysen i 30 minuter. Skär upp i 5 bitar.
  3. Topping, smält kokosolja och rör samman med sukrin melis och matchapulver. Ringla över barsen.

Näringsinformation

Fibrer (g):
4,1
Protein (g):
4,3
Fett (g):
8,2
Kolhydrater (g):
4,2
Socker (g):
0,8

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare