lammrevben

Lammrevben

Vill du testa en ny variant på revben och lamm till julbordet? Prova då detta enkla recept på lammrevben. En god kombination av två saker som vi ofta associerar med just julmat. Receptet räcker till 2 portioner och tar bara 2,5 timmar att tillaga. Lammrevbenen serveras med rotmos – och du kan självklart addera alla dina favoritjultillbehör!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 02:00:00
Kcal: 952

Ingredienser:

  • 500 g lammrevben
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Salt och peppar

Rotmos:

  • 250 g kålrot
  • 250 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 msk lättmargarin, 40 %

Gör så här:

  1. Grovhacka morot, rödlök och en vitlöksklyfta. Lägg i en stor kastrull och fyll med vatten. Tillsätt 2 tsk salt. Koka upp vattnet och lätt köttet i kastrullen.
  2. Låt småkoka under lock i 45 minuter–1 timme tills köttet börjar lossna från benet.
  3. Sätt ugnen på 150 grader varmluft/grill.
  4. Gnid in det kokta köttet med en pressad vitlöksklyfta, olivolja samt salt och peppar. Lägg i en ugnsfat form och placera i mitten av ugnen i en timme.
  5. Skala och tärna kålrot, potatis och morötter. Lägg i en kastrull och koka i 10 minuter. Häll av vattnet, men spara det till senare.
  6. Tillsätt margarin och salt. Mosa med en potatismosare och tillsätt lite av vattnet åt gången tills moset har den konsistens du önskar.
  7. Ta ut köttet och dela i två lika stora delar. Servera med rotmoset.

Näringsinformation

Kalorier :
951,8
Fibrer (g) :
7,2
Protein (g) :
32,8
Fett (g) :
77,2
Kolhydrater (g) :
32,6
Socker (g) :
14

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare