keto pizza

Ketopizza

Oavsett om du går på ketodiet eller är sugen på en måltid med lite mindre kolhydrater, är detta recept på ketopizza mitt i prick. Den räcker till 2 portioner och blir väldigt god. Toppa med dina favoritingredienser och inspireras till att laga en riktigt smarrig ketopizza.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:12:00
Kcal: 726

Ingredienser:

  • 4,5 dl mozzarella, riven 180 g
  • 2 msk cream cheese
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1-2 krm salt
  • 1 dl hackade tomater med vitlök
  • ¼ squash, skivad
  • 1 tomat, skivad
  • ¼ rödlök, skivad
  • ¼ jalapeños, skivad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Rör ihop mozzarella, cream cheese, mandelmjöl och salt till en deg. Sätt degskålen i ett vattenbad och rör runt tills degen har smält ihop. Kavla ut degen mellan två bakpapper och grädda i ugnen i 6 minuter tills botten har fått lite färg.
  3. Kör de hackade tomaterna i en mixer tills det blir en tomatsås.
  4. Ta ut ugnsplåten ur ugnen och bred på tomatsås på pizzabotten och toppa med grönsaker.
  5. Grädda i ugnen i 8 minuter.
  6. Tillsätt salt och peppar och servera!

Näringsinformation

Kalorier :
726
Fiber (g) :
7,5
Proteiner (g) :
37,3
Fett (g) :
56,5
Kolhydrater (g) :
15,8
Socker (g) :
9,4

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare