Ketopizza
16 August 2021
Uppdaterad 14 September 2023
Skriven av:
Linda Strand
Oavsett om du går på ketodiet eller är sugen på en måltid med lite mindre kolhydrater, är detta recept på ketopizza mitt i prick. Den räcker till 2 portioner och blir väldigt god. Toppa med dina favoritingredienser och inspireras till att laga en riktigt smarrig ketopizza.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:12:00
Kcal: 726
Ingredienser:
- 4,5 dl mozzarella, riven 180 g
- 2 msk cream cheese
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1-2 krm salt
- 1 dl hackade tomater med vitlök
- ¼ squash, skivad
- 1 tomat, skivad
- ¼ rödlök, skivad
- ¼ jalapeños, skivad
- Salt
- Peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Rör ihop mozzarella, cream cheese, mandelmjöl och salt till en deg. Sätt degskålen i ett vattenbad och rör runt tills degen har smält ihop. Kavla ut degen mellan två bakpapper och grädda i ugnen i 6 minuter tills botten har fått lite färg.
- Kör de hackade tomaterna i en mixer tills det blir en tomatsås.
- Ta ut ugnsplåten ur ugnen och bred på tomatsås på pizzabotten och toppa med grönsaker.
- Grädda i ugnen i 8 minuter.
- Tillsätt salt och peppar och servera!
Näringsinformation
Kalorier :
726
Fiber (g) :
7,5
Proteiner (g) :
37,3
Fett (g) :
56,5
Kolhydrater (g) :
15,8
Socker (g) :
9,4
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)