Indisk grönsakscurry

Indisk grönsakscurry

En härlig och mild grönsakscurry med intensiva och goda smaker. Servera med hembakat naanbröd och mango chutney, sedan kan helgen börja.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4-6
Tillagningstid: 01:30:00

Ingrendienser:

  • 1 gul lök
  • 1 squash
  • 1 paket kikärter
  • ½-1 glas med Butter Chicken-pasta
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • 150 g creme fraiche
  • 1-2 dl vatten
  • 1 knippe koriander

Hembakat naanbröd:

  • 150 ml ljummen mjölk
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk torrjäst
  • 450 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 150 ml naturell yoghurt
  • 1 uppvispat ägg
  • smör att pensla de färdiga bröden med

Servera med:

  • kokt ris
  • mango chutney
  • finhackad koriander

Gör så här:

  1. Häll upp mjölk, jäst och 1 tsk av sockret i en skål. Blanda ihop och låt stå i 15-20 minuter tills jästen har löst sig och det börjar bildas skum/bubblor på ytan.
  2. Sikta mjöl, salt och bakpulver i en separat skål. Tillsätt resten av sockret, mjölkblandning, olja, yoghurt och ägg. Blanda ihop till en deg.
  3. Knåda i 10 minuter i en bakmaskin med en degkrok tills degen blir smidig och lossnar från bunken. Smörj en ren, stor skål med lite olja och lägg degen i den. Täck med plastfolie och låt jäsa i 1 timme eller tills den blivit dubbelt så stor.
  4. Knåda degen lite innan du delar upp den i 6 stora eller 12 små bitar som du sedan rullar till bollar. Lägg bollarna under en fuktig kökshandduk eller plastfolie tills det är dags att steka dem.
  5. Kavla ut bollarna till tunna, runda naanbröd.
  6. Värm upp en stekpanna på hög värme och låt den bli riktigt varm. Använd gärna en grillpanna om du har.
  7. Lägg sedan ner naanbrödet i den torra pannan. Sänk temperaturen till medelvärme.
  8. Stek på ena sidan tills brödet har fått ett tydligt grillmönster, det ska vara nästan vara lite bränt med bubblor på den sida som ligger upp. Vänd och stek brödet, 1-2 minuter på varje sida.
  9. Pensla med smält smör om du vill.
  10. Lägg de färdiga naanbröden under en kökshandduk så håller de sig mjuka till servering.

Grönsakscurry:

  1. Värm ugnen till 200 grader, varmluft.
  2. Koka ris efter anvisningarna på paketet.
  3. Skär lök och squash i skivor. Skölj kikärtorna i ett durkslag.
  4. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull.
  5. Tillsätt Butter Chicken-pasta och låt puttra i oljan i några minuter.
  6. Tillsätt lök, squash och kikärter. Koka i ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt creme fraiche och vatten. Låt småkoka under lock i 8-10 minuter. Smaka av med pasta, salt och peppar. Justera eventuellt med lite mer vatten för en tunnare konsistens.
  7. Servera grytan med kokt ris, varma naanbröd, finhackad koriander och hemgjord mango chutney.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare