Hälsosamt recept på dumplings. Foto.

Hälsosamt recept: Dumplings!

Låt dig inspireras av det asiatiska köket med detta dumplings recept! Receptet är för 2 portioner, och en portion innehåller 600 kalorier. Varje portion består av 8 dumplings.

I samarbete med Evelina Söderholm

Portioner: 2
Kcal: 600

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,75 dl vatten
  • 175 g kycklingfärs
  • 5 vårlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ chili
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 30 g ingefära
  • Salt och peppar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2-3 tsk hoisinsås
  • 1,5 tsk risvinäger
  • 1 tsk Samba Oelek
  • 1 tsk sesamfrön

Gör så här:

  1. Blanda kycklingfärs, finhackad vårlök, pressad vitlök, finhackad chili, soja, riven ingefära, salt och peppar. Ställ in i kylen.
  2. Koka upp vatten. Blanda vatten och mjöl i en matberedare. Degen ska vara smidig och glansig, så kör matberedaren i minst 10 minuter.
  3. Det finns många sätt att göra dumplings, men ett snabbt och smidigt sätt är att kavla ut degen och skära ut rutor eller trycka ut cirklar med ett glas.
  4. När du har 16 bitar lägger du på lite kycklingblandningen på varje bit. Stäng sedan dumplingen genom att vika över den ena sidan och sedan trycka till kanterna med en gaffel.
  5. Lägg de som är färdiga under en fuktig handduk medan du gör klart de övriga så att de inte hinner torka.
  6. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna på medelvärme. Stek dumplingen tills den fått en gyllene färg på ena sidan. Tillsätt sedan 1 dl vatten och lägg på locket. Låt dem koka på låg värme i 5 minuter.
  7. Förbered såsen under tiden: Blanda soja, hoisinsås, risvinäger, sambal oelek och sesamfrön.
  8. Servera med sås och gärna ätpinnar!

Näringsinformation

Kalorier: :
600
Fibrer (g): :
5
Protein (g): :
29
Fett (g): :
14
Kolhydrater (g): :
96
Socker (g): :
4

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare