Grilla halloumi på halloumispett. Foto.

Grilla halloumi: Så gör du!

Att grilla halloumi är enkelt och supergott! Fårsosten serveras varm – oavsett om du grillar den i skivor, eller har den på spett som i detta recept. Det är i alla fall en bra idé att pensla med olja innan halloumin steks – så det inte fastnar i grillgallret. Halloumi är en grekisk ost som inte smälter vid upphettning. Den får en härlig krispig skorpa, och blir mjuk och god inuti. Ett mycket bra alternativ till kött och fisk på grillen! Varje portion innehåller 373,5 kalorier (kcal).

Recept av Evelina Söderholm.

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 274

Ingredienser:

  • 150 g halloumi
  • 1 liten grön squash
  • 1 liten vit squash
  • ½ röd paprika
  • ½ orange paprika
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk grillolja
  • 1 tsk grillkrydda

Gör så här:

  1. Skölj och skiva squashen.
  2. Skölj och tärna paprikan.
  3. Skala och skär löken i tärningar.
  4. Skär halloumi i tärningar.
  5. Trä grönsaker och halloumi på 6 grillspett.
  6. Pensla spetten med grillolja och krydda med grillkrydda.
  7. Lägg på grillen, 4-5 minuter per sida (se an tiden beroende på storleken på grönsakerna och värmen på grillen). Servera!

Näringsinformation

Kalorier :
373,5
Fiber :
4,3 g
Proteiner :
21,1 g
Fett :
25,8 g
Kolhydrater :
14,5 g
Socker :
11,3 g

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare