


Blomkålsrisotto
Blomkålsrisotto är en enkel «risotto» med blomkål istället för ris. Detta recept passar dig som vill hålla ner kaloriintaget eller bara vill njuta av nyttig mat. Receptet räcker till 2 portioner och varje portion innehåller endast 241 kalorier. Du kan byta ut den torkade svampen mot 500 g färsk svamp, men torkad svamp ger mer smak. Smaklig spis!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 2
Tillagningstid: 00:10:00
Kcal: 241
Ingredienser:
- 1 blomkål
- 1 påse torkad skogssvamp
- ½ gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk rapsolja
- 3 dl grönsaksbuljong
- 2 msk näringsjäst
- ½ tsk svartpeppar
Gör så här:
- Koka upp buljongen. Häll i den torkade svampen och låt stå i minst 20 minuter. Riv blomkålen på ett rivjärn.
- Hetta upp olja i en stor kastrull, fräs den hackade löken och pressad vitlök tills den fått en gyllene färg. Tillsätt svampen i buljongen, näringsjäst och blomkål.
- Rör om och koka i 3-5 minuter, tills all buljong är borta.
- Toppa med nymalen svartpeppar före servering.
Näringsinformation
Kalorier: :
241,4
Fibrer (g): :
10,4
Proteiner (g): :
20,6
Fett (g): :
5,4
Kolhydrater (g): :
30,2
Socker (g): :
12,3
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)