3 vegetariska och kalorisnåla soppor - enkla recept
4 March 2015
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Nyttig het tomatsoppa med soltorkade tomater
4 portioner, cirka 205 kcal/portion
Ingredienser
1 gul lök
2 burkar passerade tomater
1 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
Tabasco, salt och peppar
Soltorkade tomater
Gör så här
Stek löken mjuk. Rör i de passerade tomaterna, vatten, matlagningsgrädde och buljongtärningarna. Låt soppan koka i några minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med tabasco, salt och peppar efter tycke och smak. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner i soppan. Låt sjuda i ett par minuter innan servering.
Dela upp soppan i fyra portioner, så har du 4 stycken kalorisnåla soppor att äta till lunch eller mellanmål.
Få mer receptinspiration: Alla nyttiga recept från Nutrilett
Grön gulaschsoppa
4 portioner, cirka 200 kcal/portion
Ingredienser
5 potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 paprikor
Olja till stekning
½ dl tomatpuré
1 tsk kummin
1,2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt och peppar
Minikeso
Gör så här
Skala potatisen. Skär potatis, paprika och gul lök i mindre bitar. Fräs tillsammans med vitlök i olja. Rör ner tomatpuré, kummin, vatten och buljongtärningarna. Koka tills potatisen blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick minikeso.
När du delat soppan i fyra delar, tänk på att du kan frysa in portionerna. Då har du fyra måltider i form av kalorisnåla soppor för att värma upp när det behövs.
Se också: Recept på nyttiga bananpannkakor
Potatis och purjolökssoppa
4 portioner, cirka 228 kcal/portion
Ingredienser
4 potatisar
2 purjolökar
Olja till stekning
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
5 dl mjölk
1 dl lätt crème fraiche
Salt och peppar
Gör så här
Strimla purjolök och stek den mjuk i en kastrull. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Tillsätt potatisen, vatten och buljongtärningarna i kastrullen med purjolöken och låt koka tills potatisen blivit mjuk. Mixa soppan slät och tillsätt därefter mjölk och crème fraiche. Låt soppan koka upp, sänk därefter värmen och låt den sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar innan servering.
Nyttig het tomatsoppa med soltorkade tomater
4 portioner, cirka 205 kcal/portion
Ingredienser
1 gul lök
2 burkar passerade tomater
1 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
Tabasco, salt och peppar
Soltorkade tomater
Gör så här
Stek löken mjuk. Rör i de passerade tomaterna, vatten, matlagningsgrädde och buljongtärningarna. Låt soppan koka i några minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med tabasco, salt och peppar efter tycke och smak. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner i soppan. Låt sjuda i ett par minuter innan servering.
Dela upp soppan i fyra portioner, så har du 4 stycken kalorisnåla soppor att äta till lunch eller mellanmål.
Få mer receptinspiration: Alla nyttiga recept från Nutrilett