Vad ska jag äta efter träning?

Om du ska äta och vad ska du äta efter träning är en vanlig fråga. I denna artikel ska vi se närmare på hur du ska förhålla dig till maten efter träningen.

Borde jag äta efter träning?

Du har kanske hört talas om att du borde äta efter träning för att låta kroppen återhämta sig. Detta är nödvändigtvis inte sant för alla. Att äta efter träning kan vara smart för dig som inte har ätit mycket under dagen, och för dig som saknar energi. Det kan också vara bra om du vet att du ska träna igen inom löpet av 8 timmar. Främsta grunden till att du ska äta efter träning är för att fylla på med näring, och säkra att energilagren är fulla inför nästa träningspass. Om du ska äta efter träning, se då till att det är en del av dina planlagda måltider under dagen, såsom middag.

Energi och protein med Blueberry Acai and Almond

Blueberry Acai and Almond innehåller både protein och fibrer och passar perfekt efter du har tränat. Drycken innehåller endast 148 kcal och har lågt sockerinnehåll. Att den är baserad på mandelmjölk och innehåller superfrukten Acai gör ju inte saken sämre!

Köp våra smoothies

Äta efter träning i farten

Om du ska äta efter träning i farten och vet att det dröjer till nästa måltid, ta dig ett mellanmål. Här är några tips på bra mellanmål efter träning:

Middag efter träning

Äter du middag efter träning? Middagen efter träning borde vara dagens största måltid och ska vara full med olika råvaror så att kroppen få i sig alla näringsämnen som behövs.

För dig som vill hålla vikten så borde en middag efter träning se ut såhär:

  • 1/3 av tallriken med grönsaker
  • 1/3 av tallriken med fisk eller kött
  • 1/3 av tallriken med grova fullkornsprodukter

För dig som vill gå ner i vikt så borde en middag efter träning se ut såhär:

  • ½ av tallriken med grönsaker
  • ¼ av tallriken med kött eller fisk
  • ¼ av tallriken med fullkornsprodukter

Läs mer: Nyttig mat på resan

Äta efter sen träning

Borde du äta efter träning om du tränat sent? Har du som mål att hålla vikten eller gå ner i vikt så behöver du inte äta efter sen träning, så länge du fått i dig tillräckligt med energi under dagen. Känner du dig hungrig på kvällen så kan du inta en lättare kvällsmåltid för att inte påverka sömnen.
En smoothie kan vara det perfekta alternativet!

Bästsäljare