vegetariska köttbullar med kikärtor

Vegetariska köttbullar med kikärtor

Detta är ett recept på läckra vegetariska köttbullar med kikärtor. De är lätta att tillaga och de lagas i ugnen. Servera köttbullarna med linspasta, röd pesto och arugula för en balanserad och nyttig måltid. Njut!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 01:00:00
Kcal: 235

Ingredienser:

  • 1 burk kokta kikärter
  • 3 dl solrosfrön
  • 0,75 dl fiberhusk
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl vatten
  • 1 matsked sojasås
  • 1 msk pofiber
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda solrosfrön i en köksmaskin till en fast massa
  3. Riv löken grovt
  4. Tillsätt lök, kikärter, vatten, soja, salt, peppar och vitlök
  5. Blanda till en smidig deg
  6. Lägg till fiberhusk och pofiber, se till att det blandas bra
  7. Rulla till bollar och lägg dem på en bakplåt med bakpapper
  8. Stek i mitten av ugnen i 15 minuter, vänd sedan bollarna och stek i 10 minuter

Näringsinformation

Kalorier:
234,7
Fiber (g):
16,1
Proteiner (g):
8,9
Fett (g):
11,1
Kolhydrater (g):
17,5
Socker (g):
1,6

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare