• Supergoda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
vegetariska köttbullar med kikärtor

Detta är ett recept på läckra vegetariska köttbullar med kikärtor. De är lätta att tillaga och de lagas i ugnen. Servera köttbullarna med linspasta, röd pesto och arugula för en balanserad och nyttig måltid. Njut!

  • Portioner 4
  • Tillagningstid
  • Kalorier 234,7

Ingredienser:

  • 1 box kokta kikärter
  • 3 dl solrosfrön
  • 0,75 dl fiberhusk
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl vatten
  • 1 matsked sojasås
  • 1 msk pofiber
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda solrosfrön i en köksmaskin till en stadig massa
  3. Riv löken grovt
  4. Tillsätt lök, kikärter, vatten, soja, salt, peppar och vitlök
  5. Blanda till en smidig deg
  6. Lägg till fiberhusk och pofiber, se till att det blandas bra
  7. Rulla till bollar och lägg dem på en bakplåt med bakpapper
  8. Stek i mitten av ugnen i 15 minuter, vänd sedan bollarna och stek i 10 minuter

Per portion:

Kalorier: 234,7

Fiber (g): 16,1

Proteiner (g): 8,9

Fett (g): 11,1

Kolhydrater (g): 17,5

Socker (g): 1,6

 

Recept av Evelina Söderholm

Relaterade Blogginlägg