vegetariskm moussaka

Vegetarisk moussaka

Ett enkelt recept på vegetarisk moussaka med sojapatty istället för kött! Proteininnehållet är högt och rätten är naturligt glutenfri. Lägg till färsk chili eller chili kryddor till tomatsås om du vill ha lite mer spark. Receptet räcker till 4 portioner och är perfekt för middag eller lunch.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:30:00
Kcal: 549

Ingredienser:

  • 650 g potatis
  • 300 g aubergine (1 st)
  • 500 g sojamjöl
  • 1 låda med pasta sås, vitlök och örter
  • 200 g Cremé fraîche enkelt 18%
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 50 g lätt ost 10%
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka potatisarna i 15 minuter
  2. Sätt ugnen på 225 grader
  3. Smörj en bakplåt, skiva potatisarna och lägg i en skål.
  4. Skär auberginen i bitar och laga med sojegarten i olja. Lägg i halvparten av den angivna mängden salt och peppar och häll sedan i tomatsås. Koka och häll över potatisarna.
  5. Blanda crème fraiche med ägg, samt salt och peppar (resterande mängd). Sprid det över degen och täck med skivor lätt ost
  6. Tillaga i mitten av ugnen i 15 minuter

Näringsinformation

Kalorier:
549,2
Fiber (g):
14,2
Proteiner (g):
35,2
Fett (g):
20,4
Kolhydrater (g):
49,2
Socker (g):
21,9

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare