• Supergoda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
veganburgare

En läcker veganburgare som serveras med bröd – du kan också servera i salladsblad för en kalorisnål variant. Receptet räcker till 6 hamburgare och är väldigt lätt att tillaga.

  • Portioner 6
  • Tillagningstid
  • Kalorier

Ingredienser:

  • 2 förpackningar med svarta bönor
  • 3 st medelstora potatis
  • 1 dl havregryn
  • ½ rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bunt koriander
  • 1 msk rökt pepparpulver
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 6 hamburgerbröd

Tomatsås:

  • 2 dl soltorkade tomater
  • 2 dl vita bönor

Tillbehör:

  • 1 tomat
  • 1 påse med babyleaf mix
  • ½ rödlök

Gör såhär:

  1. Skala och koka potatisarna. Häll vattnet och masha potatisarna
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Blanda havregryn och mjöl i en köksmaskin - sätt åt sidan
  4. Skölj bönorna och blanda med kryddor och pressad vitlök till en deg i köksmaskinen
  5. Finhacka lök och koriander
  6. Rör i potatis med böndegen, rödlök och koriander, tillsätt havremjöl och låt stå i 5 minuter
  7. Forma 6 hamburgare och sätt i mitten av ugnen i 15 minuter
  8. Ta ut och vänd dem över - stek i 10 minuter
  9. Gör tomatskrämen genom att skölja de vita bönorna och blanda dem sedan med soltorkade tomater i en köksmaskin
  10. Servera hamburgaren med hamburgerbröd, skivad tomat, skivad rödlök och tomatkräm

Per portion:

Kalorier: 458,6

Fiber (g): 10,2

Proteiner (g): 10,5

Fett (g): 14,3

Kolhydrater (g): 65,4

Socker (g): 12

 

Recept av Evelina Söderholm

Relaterade Blogginlägg