Vad är nytt med Nutrilett VLCD?

Alla Nutriletts VLCD-produkter har fått nya recept och innehåller nu bland annat mer protein, mer Omega-3 och Omega-6. Dessutom innehåller produkterna betydligt mindre socker och fruktos och vi har förbättrat smaken.

Vi hoppas att du kommer att tycka att de smakar lika bra eller ännu bättre jämfört med tidigare!

En nyhet är också att produkterna nu kan användas i upp till 8 veckor, utan att behöva rådfråga en läkare.

Alla VLCD-smoothies kommer att behålla samma storlek (330 ml), medan alla shakes kommer att få nya förpackningsstorlekar, 20-pack och/eller 10-pack. Sopporna finns i 10-pack och 5-pack.

Den 27 oktober 2022 träder en ny EU-förordning i kraft som reglerar innehållet i alla VLCD-produkter. Denna förordning följer vi nu för våra produkter.

Under en mellanperiod kommer det att finnas både befintliga och nya produkter här i webshoppen.

Varför har ni ändrat på era VLCD-produkter?

Alla VLCD-produkter på marknaden styrs av regelverk som exempelvis bestämmer vad dessa produkter får innehålla, i vilken mängd, hur de ska vara märkta etc. I oktober 2022 träder en ny EU-förordning i kraft och den fastställer särskilda krav på hur VLCD-produkterna skall vara sammansatta. Denna förordning är direkt styrande i Sverige och därmed något som Livsmedelsverket står bakom. Vi har nu uppdaterat alla våra produkter märkta med VLCD så att de följer förordningen.

Nutriletts övriga produkter, måltidsersättningar i form av bars och RTD, har samma innehåll som tidigare.

Vilka produkter har ni ändrat på?

Vi har uppdaterat formuleringen på alla produkter som är märkta med VLCD (Very Low Calorie Diet). Det är shakes, soppor och smoothies.

Vad är skillnaden nu jämfört med tidigare?

Nu innehåller produkterna:

  • Mer protein per dagsdos
  • Mer fettsyror per dagsdos (Omega-3 och Omega-6)
  • Mer energi per dagsdos (600-800 kcal)
  • Mindre socker/fruktos (halverad mängd)
  • Mer kakao och fruktpulver i de olika shakes-produkterna för en godare smak

Nu kan man använda produkterna i upp till 8 veckor (tidigare i upp till 3 veckor).

Varför skall alla ta 5 portioner per dag? Innan skulle ju män ta 6 portioner per dag.

När det gäller antal portioner per dag så rekommenderar vi 5 påsar per dag för både kvinnor och män.

I och med omformuleringen av produkterna till den nya lagstiftningen, så är antal kcal per dag begränsat till max 800 kcal. Därmed finns det inte längre något utrymme för fler portioner per dag.

Varför är produkterna dyrare nu?

VLCD-produkterna innehåller nu bland annat mer protein, mer Omega 3 & Omega 6. Detta gör produktens innehåll dyrare. Samtidigt har världsmarknadsläget förändrats mycket under detta år. I stort sett allt vi köper i matvarubutiker och andra butiker har blivit mycket dyrare. Det påverkar även Nutrilett att det är svårare att få tag på ingredienser, förpackningar osv samtidigt som råvaror, transporter, energi och liknande har ökat mycket i kostnader.

Tar det längre tid att gå ner i vikt nu när produkterna innehåller mer kalorier och mer fett?

Nutriletts VLCD produkter klassificeras som «komplett kostersättning för viktkontoll med mycket lågt energiinnehåll» och är endast avsedda för friska vuxna med övervikt eller fetma som har för avsikt att gå ned i vikt. Det är inte möjligt att säga om hur snabbt eller hur mycket en person kan gå ner i vikt, det är mycket individuellt.

Vad gör jag med mina «gamla» Nutrilettprodukter? Går de kombinera med de som är anpassade efter den nya lagstiftningen?

Ja, det går bra att kombinera de olika VLCD-produkterna med varandra.

Är det någon skillnad i smak på produkterna nu mot tidigare?

Efter att vi uppdaterat produkterna så har vi testat dem på konsumenter, för att säkerställa att de smakar lika bra eller bättre jämfört med tidigare. Vi hoppas att du tycker de smakar riktigt bra!