• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Att stress inte är bra för hälsan är allmänt känt men många vet inte att det även påverkar din viktnedgång negativ. Stress och för lite sömn kan göra att du inte alls går ner i vikt trots att du följer en strikt diet och tränar mer.

En av anledningarna till varför kilona inte faller om du är stressad eller får för lite sömn är att det då oftast är svårare att finna tid och ork till att göra de livsstilsförändringarna som krävs för att gå ner i vikt. En annan anledning är att när vi är stressade ökar nivåerna av hormonerna kortisol och vasopressin i kroppen som är direkt negativt för viktnedgången. Det kan till och med göra att man går upp i vikt.

 

Men vad är egentligen stress? Stress är ett invant beteende och kroppens reaktion på hot och fara. När vi blir stressade ökas nivåerna av stresshormoner i kroppen vilket ökar hjärtats aktivitet och förbereder oss för att fly faran eller hotet. Våra förfäder flydde från farliga djur eller andra faror som var rent livsfarliga och där stresshormonerna kan ha varit deras räddning. Idag är det dock svårt att fly från källan till stress då den ofta är indirekt kopplad till måsten som skapas av oss själva utifrån samhällets normer. Det kan vara allt från att prestera på topp på arbetet till att hålla hemmet skinande rent. Vi kan till och med känna stress och ångest över att vi borde gå ner i vikt vilket inte gör saken lättare.

 

Så våra råd till dig för att underlätta din viktnedgång är helt enkelt att stressa mindre och se till att få tillräckligt med sömn.

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG

Tack för din anmälan!

Close
Få erbjudanden först och 15% rabatt
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!