• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Det finns så mycket mer gott att njuta av på sommaren än bara grillat, rosé och svalkande glass! Vi tänkte tipsa om några av våra favoritgrödor och bär typiska för årstiden som både är goda och dessutom nyttiga! Ut och plocka samt njut!

Nypon!

Små godingar sprängfyllda med C-vitamin och dito A. Passa på att göra en egen nyponsoppa då solen har gått i moln. Lite tidskrävande men underbart gott. Toppa med rostade nötter och en klick kesella smaksatt med vaniljsocker! En garanterad succé vid någon av sommarens alla bjudningar.

Persilja!

Traditionell nordisk smaksättare och ingrediens som vi borde äta ännu mera av. Proppad med vitamin K och järn gör den sig bra i både sallad och som smakförhöjare till det grillade köttet likväl som den grillade fisken. Tips! Gör en färggrann skål Gremolata! Passar till grillat kött med mera och bra mycket nyttigare än alla de marinader som oftast stjälper mer än de hjälper.

Blanda lika delar finhackad persilja, vitlök och det yttersta av citronskalet. Mortla gärna samma blandning lite lätt och snart har du sommarens godaste kryddmix att strö över kött och fisk!

Jordgubbar!

Plocka, ät och njut så mycket du bara kan av det kanske mest klassiska sommarbäret av alla! För du vet väl att samma jordgubbe innehåller åtskilliga mängder C-vitamin och järn?

Halvera samma gubbar och pressa en ansenlig mängd limejuice över. Låt stå och dra i minst en timme och vips så har du en både insmickrande och lite pikant efterrätt som dessutom är nyttig och uppskattad av både stora som små!

Svarta vinbär!

Nyttigare än det mesta och en av våra personliga favoriter nu i sommar. Antingen så älskar man eller avskyr samma djupblåa trädgårdsbär. Vi tillhör den tidigare falangen. Vitamin C och nyttiga mineraler så det bara sprutar om det. Den ”knalliga” färgen vittnar om mängder av antioxidanter. Gör sommarens godaste saft på samma bär och gör mängder av sylt och spara som ett smakminne från sommaren. Bra mycket godare än de produkter som du köper på affären och bra mycket nyttigare om du håller igen på mängden socker.

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG

Tack för din anmälan!

Close
Få erbjudanden först och 15% rabatt
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!