• Pengar tillbaka om du inte går ner i vikt!
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Nu är vintern och kylan här och de flesta av oss vill nog bara fly vardagen till varmare breddgrader. Det är inte alla som har möjlighet att ta ledigt eller för den delen har råd att resa iväg och då kan ett härligt hemma-spa vara ett alternativ.

Att skämma bort sig själv och ge sig några timmars avkoppling kan vara nyckeln till att åter hitta inspiration och motivation i vardagen, på jobbet eller i din viktresa. Här kommer några tips på ett lyckat hemma-spa.

Boka in en dag eller kväll då du inte kan bli störd av varken familj, telefoner eller annat. Tänd levande ljus, rökelser och spela din favoritmusik. Försök att skapa en avslappnande och rogivande miljö i ditt badrum. Tappa upp ett varmt bad och häll upp ett glas med kall dryck. Lägg en ansiktsmask och massera in en hårinpackning innan du sjunker ner i det varma badvattnet. Blunda och unna dig några minuters total avkoppling. Avsluta badet med att skölja av ansiktsmasken, inpackningen och peela hela kroppen innan du går upp.  Efter badet återfuktar du huden genom att smörja in kropp och ansikte med fuktgivande lotion.
Skulle du inte ha ett badkar kan du självklart byta ut badkaret mot en lång dusch eller ett härligt fotbad.
Du kan självklart köpa ansiktsmask, inpackning och peeling men du kan även fixa detta helt själv genom att ta en titt i skafferiet.

Hemmagjorda ansiktsmasker

1. Mosa en avokado och applicera ett jämt lager i ansiktet. Avokado innehåller en hög andel av enkelomättat fett som lätt tas upp av huden. Dessutom så täpps inte porerna igen. På huden verkar avokado återfettande och lämpar sig perfekt för en torr hy.

2. Honung som ansiktsmask verkar fuktgivande för huden. Stryk ett tunt lager honung i ansiktet och låt verka 10-15 min.

3. Vispa ihop 1 äggvita, 1 tsk citronsaft, 1 msk naturell yoghurt och applicera ett jämt lager i ansiktet. Äggvita stramar upp huden och är bra för att tillfälligt dölja rynkor.

Hemmagjord peeling

1. Blanda ihop 1, 5 dl strösocker, 2 tsk olivolja och 2 tsk mjölk.

2. Blanda ihop 1 dl strösocker, 3 msk olivolja och 1 msk honung.

Massera kroppen med skrubben i duschen eller i badet. Du skrubbar bort döda hudceller och huden blir ordentligt återfuktad.

Hemmagjord hårinpackning

1. Blanda ihop 4 msk naturell yoghurt, 1 äggula, 1 tsk honung och 1 msk olivolja. Massera inpackningen i fuktigt hår och låt verka i 30 min, gärna med en handduk virad runt huvudet. Skölj ur inpackningen med vatten. Inpackningen verkar fuktgivande på ditt hår och bör upprepas cirka 1 gång i månaden för bästa resultat.

2. Mosa en halv avokado och en halv banan. Mixa med 1 msk olivolja och en skvätt naturell yoghurt. Massera in inpackningen i nyduschat, nästan torrt hår. Inpackningen är mycket fet, massera därför endast in topparna. Låt verka i 20 min, gärna med en handduk runt huvudet. Skölj sedan ur inpackningen med vatten.

Lycka till och hoppas ni får en härlig spaupplevelse!

Relaterade Blogginlägg