saffrans bygotto

Saffrans bygotto

Safrans bygotto – en rätt som kräver lite förberedelse och tid. Men blötläggningen och kokningen sköter sig själv – så du har massa tid till annat! Rätten innehåller massa proteiner och fibrer! Den är dessutom vegansk. Receptet räcker till 2 portioner.

Portioner: 2
Kcal: 545,3

Ingredienser:

  • 1 dl Bygg, svart eller vit
  • 1,5 dl Mungbönor, torra
  • 1 Gul lök
  • 10 g Buljongtärning
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 kuvert Saffran
  • 110 g Gröna ärtor
  • 1,5 tsk Salt
  • Peppar

Gör såhär:

  1. Förbered dagen innan: blötlägg mungbönor och bygg. Ställ i kylen.
  2. Finhacka löken och fräs på mellanvärme i en kastrull med olja.
  3. Tillsätt saffran, gurkmeja och buljongtärning och rör om.
  4. Tillsätt vatten, salt, peppar och den blötlagda byggen och bönorna.
  5. Koka upp. Låt koka en timme på låg värme. Rör om då och då.
  6. Tillsätt gröna ärtor.
  7. Låt därefter gärna stå 15 minuter innan servering.

Näringsinformation

Kcal:
545,3
Fiber g:
20,4
Proteiner g:
25,5
Fett g:
8,5
KH g:
84,9
Socker g:
9,6

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare