• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Många går upp i vikt under sommaren och semestern. Varför och hur kan detta undvikas? Här kommer svaren.

Idag är det första semesterdagen för många. Många har säkert ett fullspäckat schema med vad de ska göra medan andra bara planerar att ta det lugnt. Oavsett dina planer är det många som går upp i vikt under semestern. Feta grilltillbehör och ökad konsumtion av alkohol i kombination med lata dagar i solen med en glass i handen är bara några bidragande anledningar till varför många går upp i vikt under sommaren. Men det behöver självklart inte vara så. Här kommer våra tips på hur du håller vikten under semester.

Aktivera dig
Även fast prognosen för denna sommar inte ser så solig ut är det inte en anledning till att låsa in sig och kolla på TV hela dagarna. Ta tillfället i akt och försök att vistas utomhus så mycket som möjligt. Det är bra för både kropp och själ. Aktivera dig utomhus genom att ta cykeln till affären, gå ut och plocka blommor, spela strandtennis på stranden eller ta en lång simtur i havet. Sommaren är upplagd för aktiviteter av alla dess slag oavsett väder, det finns nämligen inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Ta inte semester från din hälsa
Semestern är en tid då många tar en paus från vardagen. Man tar dagen som den kommer och försöker koppla av så gott det går. Man glömmer helt bort att träna och äter på tok för mycket onyttigt vilket leder till att många går upp i vikt. För att inte glömma bort hälsan under semestern, planera och tänk igenom dina måltider och försök röra på dig så mycket som möjligt. Ta hand om dig själv och tänk på att alla val räknas.

Tänk på vad du stoppar i dig
Självklart ska du få unna dig god mat och dryck under semestern men det blir gärna lite för mycket av det goda. Försök begränsa dagens kaloriintag genom att göra en översikt av dagen. Vet du exempelvis att du är bortbjuden på middag ta en lättare lunch eller sätt upp regler för dig själv som innebär du endast får unna dig godsaker på helgerna. Oavsett vad är det viktigt att äta regelbundet och dricka mycket vatten för att hålla blodsocker och förbränning på en jämn nivå.

 

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG