• Pengar tillbaka om du inte går ner i vikt!
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Sarah Darwiche, 30, tröttnade på ledont, konstant andfåddhet och dåligt självförtroende. Hennes brist på motivation gjorde att hon aldrig kom igång med sin bantning. Hon bestämde sig för att göra någonting åt saken, och för åtta år sedan påbörjade hon en lång resa mot ett hälsosammare liv.

– Jag var väldigt överviktig, hade mycket krämpor och tyckte egentligen väldigt illa om mig själv. Min familj och mina vänner blev lidande av mitt svängande humör och de psykiska besvär som kommer med att vara överviktig, berättar Sarah.

2009 var Sarahs självförtroende på botten. Hon vägde då 148 kg och insåg till slut att hon inte kunde leva i en mörk bubbla av självömkande i hopp om en mirakellösning, utan fick helt enkelt ta itu med problemet själv. Att hon var mitt uppe i en sjuksköterskeutbildning, och började lära sig mer om hälsa och hur hon skulle kunna banta på ett säkert sätt, hjälpte henne på traven.

– Jag förändrade allt – mat, träning, vardagsrutiner. En total livsstilsförändring.

Från sötsaker till soppa

Sarah var beroende av sötsaker, något hon var tvungen att sluta med direkt. Hon beskriver de första veckorna som ”ett helvete”, när hennes kropp genomgick en detox för att bli av med abstinensen. Men sedan började hon hitta fram till motivationen. Plötsligt flöt allt på och saker och ting kändes lättare.

– Jag började med en diet för att få en kickstart, bland annat med hjälp av shakes från Nutrilett.

I början gick bantningen i en rasande fart. Sarah gick ner cirka 30 kg det första halvåret. Hon började om från början med kosthållningen och gick hos en dietist för att lära sig mer. Hon träffade även en psykolog för att lättare kunna behålla motivationen, hantera de mentala motgångarna och inte tappa sin identitet.

– Något av det kämpigaste var att förstå den förändring man genomgår. Jag hängde inte riktigt med psykiskt. Även vid 30 kilos viktminskning fortsatte jag att gå till samma klädstorlek. Jag förstod inte att jag hade gått ner i vikt. Det tärde mycket, förklarar Sarah.

Läs mer: Gå ner i vikt snabbt med Nutrilett shakes

Tegelstenar i ryggsäcken

Till en början orkade inte Sarahs kropp så mycket motion, men hon började med att promenera för att sakta bygga upp styrkan. För varje kilo hon bantade ner sig la hon i ett kilo i en ryggsäck, i form av till exempel tegelstenar och vattenflaskor, som hon hade med sig på sina power walks. När ryggsäcken vägde 30 kg var det dags att börja med lite tyngre träning.
– Jag var starkare, hade fått skonsam träning och var redo för en mer aktiv vardag. Det var här det riktigt tuffa började. Nu var det dags att börja med fast föda i kosten, få in fasta och goda rutiner i vardagen i kombination med rätt teknik.

Det har nu gått åtta år sedan Sarahs viktresa började. Totalt gick hon ner 75 kg, från 148 till 73 kg på sina 180 cm. Hon styrketränar varje dag och har därför det senaste året medvetet gått upp 10 kg i muskler.

Sarah säger att hennes liv har förändrats otroligt mycket sedan livsstilsförändringen, men än är den inte slut.

– Jag fortsätter att förbättras och förändras hela tiden. Det är ett konstant lärande och livets alla upp- och nedgångar måste tas hänsyn till. Bara för att jag har gått ner till min idealvikt betyder det inte att jag ska sluta. Jag kämpar konstant mot vågen.

Läs mer: Behåll din motivation under dieten

Sarahs fem bästa motivationstips

  1. Ha tålamod.
  2. Sätt upp delmål och ta ett steg i taget. Att enbart koncentrera sig på slutmålet kan knäcka en när det går långsamt i vissa perioder.
  3. Förvänta dig motgångar. Då kommer du att kunna tackla dem bättre.
  4. Var ärlig med din resa så att andra förstår och kan stötta dig när det behövs.
  5. Glöm aldrig att du gör det här för dig själv och ingen annan. Du är grym och KAN!

Läs mer om Willpower

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG

Tack för din anmälan!

Close
VIL DU HA GODE TILBUD?
Meld deg på vårt nyhetsbrev - og få gode tilbud 1-2 ganger i måneden!