• Supergoda produkter med få kalorier
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna
Nyttigt snack sötpotatischips

Ett gott alternativ på ett nyttigare helgsnack – bakade sötpotatischips med dip. YUM! Receptet räcker till 1 portion och innehåller endast 651 kalorier.

Ingredienser:

  • 1 st Sötpotatis 100 g
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt
  • 1,5 dl Turkisk yoghurt 10%
  • 1 msk Italiensk Salladskrydda
  • 1 msk Gräslök
  • Svartpeppar
  • 1,5 dl Salsa Dip Hot (Santa Maria)

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 125 grader.
  • Skrubba och tvätta sötpotatisen. Skiva så tunt du kan med en kniv eller ännu enklare med en mandolin. Försök få skivorna så lika som möjligt.
  • Lägg Skivorna i en bunke, häll på olivolja och salt. Bland runt så att alla skivor får olja och salt på sig.
  • Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Lägg ut sötpotatisskivorna – se till att de inte överlappar varandra.
  • Sätt den ena plåten högt upp i ugnen och den andra nere i 60 minuter.
  • Efter 60 Minuter: ta ut plåtarna och vänd på chipsen. Sätt in i ugnen igen, byt så plåten längst upp nu sätts längst ner och den som var längst ner hamnar längst upp.
  • Beroende på hur stora och tjocka chipsen är, börjar de bli färdiga eftersom. Ett tips är att ta ut plåtarna var 15:e minut för att ta ut de som är färdiga.
  • De flesta chipsen behöver nog vara inne en timme till eller möjligen lite längre.
  • Dip: 
    • Blanda yoghurt med italiensk salladskrydda och gräslök. Smaka av med peppar.
    • Häll upp salsan. Servera med de varma chipsen.

”Jag får alltid beröm för dessa chips, så goda! Enkelt recept då chipsen i princip lagar sig själva och dip-såserna är superenkla att ordna snabbt!”

Recept: Evelina Söderholm

Per Portion:

  • Kcal: 651,8
  • Fiber (g): 12,6
  • Proteiner (g): 14,4
  • Fett (g): 30,8
  • Kolhydrater (g): 79,5
  • Socker (g): 28,3

Relaterade Blogginlägg

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM