• Supergoda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
nyttiga pannkakor med kikärtor

Nyttiga pannkakor med kikärtor

Om man får äta pannkaka till middag? Självklart! Nyttiga pannkakor med kikärtor – matiga och fulla med proteiner och fibrer då jag tillsatt kikärtor och serverar med cottage cheese och jordnötssmör. Vill du ha rätten helt vegansk så välj ett plantbaserat alternativ till cottage cheese. Receptet räcker till 2 portioner.

Ingredienser:

  • 1 burk, 400 g Kikärtor, färdigkokta
  • 2 msk Chiafrön
  • 6 msk Vatten
  • 1 banan
  • 1 dl Havregryn
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt
  • 1,5 dl Cottage cheese, mager
  • 3 msk Jordnötssmör (100%)
  • 50 g Blåbär

Gör såhär:

  1. Rör ihop chiafrön med vatten. Låt stå och svälla i minst 15 minuter.
  2. Kör därefter den svällda chian med kikärtor, banan, havregryn, bakpulver och salt i en matberedare/mixer till en smet.
  3. Stek i en non-stick stekpanna på mellanvärme (då behöver du inte smör/olja i stekpannan).
  4. Servera med cottage cheese, jordnötssmör och blåbär.

Per portion:

Kcal: 509,0

Fiber g: 16,0

Proteiner g: 29,9

Fett g: 21,9

KH g: 59,7

Socker g: 14,6

Relaterade Blogginlägg