Nyttig pizza – Recept på sötpotatispizza

En nyttig pizza som tillagas i långpanna. Receptet är beräknat till en långpanna.

Portioner: 4

Ingredienser till botten:;Ingredienser till fyllning:

  • 2 sötpotatisar, ca 750–800 g
  • 200 g dinkelmjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk olja
  • 2 tsk bakpulver
  • valfria kryddor efter smak Här har jag använt pizzakrydda, salt och vitlökspulver för att mildra sötpotatissmaken.
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 400 g kycklingfärs (eller annan valfri köttfärs)
  • 1 förpackning krossade tomater, ca 390 g Jag använde krossade tomater med basilika och oregano.
  • 2 msk tomatpuré
  • salt, peppar, basilika och oregano att smaka av med
  • en skvätt vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader med över- och undervärme.
  2. Dela sötpotatisarna i fyra bitar. Värm dem i mikron på full effekt i 5 minuter på varje sida (10 minuter totalt).
  3. Ta ut dem och låt dem svalna något innan du drar av skalet.
  4. Mosa med stavmixer eller liknande tills allt är väl mosat.
  5. Blanda i ägg, olja, mjöl, bakpulver och kryddor.
  6. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och kavla ut. Grädda i ca 15 minuter, och låt sedan svalna.
  7. Börja under tiden med fyllningen. Hacka vitlök och lök och fräs i lite olja tills löken blir blank.
  8. Tillsätt kycklingfärs och fortsätt att fräsa.
  9. Rör ner krossade tomater och tomatpuré.
  10. Smaka av med kryddor.
  11. Häll i en liten skvätt vatten, och låt såsen koka ihop till en lagom tjock och bra konsistens.
  12. Förbered önskad topping, till exempel grön paprika, majs, champinjoner och kidneybönor.
  13. När bottnen har svalnat kan du lägga på fyllningen. Toppa med ca 300 g riven ost.
  14. Ställ in pizzan i ugnen och grädda tills osten har smält och fått fin färg.
  15. Servera gärna med pizzakryddor och färsk rucola!

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare