• Supergoda produkter med få kalorier
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna

En nyttig pizza som tillagas i långpanna.

Receptet är beräknat till en långpanna.

 

Ingredienser till botten:

 

  • 2 sötpotatisar, ca 750–800 g
  • 200 g dinkelmjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk olja
  • 2 tsk bakpulver
  • valfria kryddor efter smak
    Här har jag använt pizzakrydda, salt och vitlökspulver för att mildra sötpotatissmaken.

 

Ingredienser till fyllning:

 

  • 2–3 vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 400 g kycklingfärs (eller annan valfri köttfärs)
  • 1 förpackning krossade tomater, ca 390 g
    Jag använde krossade tomater med basilika och oregano.
  • 2 msk tomatpuré
  • salt, peppar, basilika och oregano att smaka av med
  • en skvätt vatten

 

Gör så här:

 

  • Sätt ugnen på 200 grader med över- och undervärme.
  • Dela sötpotatisarna i fyra bitar. Värm dem i mikron på full effekt i 5 minuter på varje sida (10 minuter totalt).
  • Ta ut dem och låt dem svalna något innan du drar av skalet.
  • Mosa med stavmixer eller liknande tills allt är väl mosat.
  • Blanda i ägg, olja, mjöl, bakpulver och kryddor.
  • Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och kavla ut. Grädda i ca 15 minuter, och låt sedan svalna.
  • Börja under tiden med fyllningen. Hacka vitlök och lök och fräs i lite olja tills löken blir blank.
  • Tillsätt kycklingfärs och fortsätt att fräsa.
  • Rör ner krossade tomater och tomatpuré.
  • Smaka av med kryddor.
  • Häll i en liten skvätt vatten, och låt såsen koka ihop till en lagom tjock och bra konsistens.
  • Förbered önskad topping, till exempel grön paprika, majs, champinjoner och kidneybönor.
  • När bottnen har svalnat kan du lägga på fyllningen. Toppa med ca 300 g riven ost.
  • Ställ in pizzan i ugnen och grädda tills osten har smält och fått fin färg.

Servera gärna med pizzakryddor och färsk rucola!

Relaterade Blogginlägg

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM