• Supergoda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
nyttig fiskgratäng

Nyttig Fiskgratäng

Detta recept på nyttig fiskgratäng ger en rejäl och mättande portion och innehåller maximalt med proteiner samtidigt som fett- och kolhydratinnehållet är lågt. En nyttigare och absolut godare variant av fiskgratäng. Det bästa med att laga mat i ugnen, är att man sparar massa tid – och maten ”lagar sig själv”. Allt kan förberedas i förväg och bara ”kastas in i ugnen”. Receptet räcker till 2 portioner.

Ingredienser:

  • 1 stort paket fryst torsk, tinad

Mos:

  • 1 mellanstort blomkålshuvud
  • 1/2 kålrot
  • 0.5 dl Pofiber
  • 2 stk Äggulor
  • 1 dl Cottage cheese, mager
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peppar

Sås:

  • 2 dl Grekisk yoghurt (Tine 8%)
  • 1 klyfta Vitlök
  • 1 msk Dill, torkad
  • 1 msk Saft av pressad citron
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peppar eller citronpeppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

Mos:

  1. Skär blomkål och kålrot i mindre bitar. Koka i vatten tills det är mjukt.
  2. Häll upp i ett durkslag och låt vattnet rinna av ordentligt.
  3. Mixa sedan ihop de kokta grönsakerna med pofiber, äggula, cottage cheese och kryddor i en matberedare.

Sås:

  1. Rör ihop yoghurt med kryddorna, pressad vitlök och pressad citronsaft.

Gratängen:

  1. Lägg det tinade torskblocket i mitten av en ugnsfast form.
  2. Bre ut moset runt torsken och häll såsen på torsken. Sätt i ugnen ca 30 minuter eller tills moset fått lite färg och fisken är genomlagad.
  3. Ta ut och låt svalna något innan servering. Dekorera är helt valfritt, jag tog rädisor och några räkor som låg i kylen.

Per portion:

Kcal: 554

Fiber g: 9

Proteiner g: 75

Fett g: 16

KH g: 35

Socker g: 19

Relaterade Blogginlägg