• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
Nutrilett Challenge

Nu efter nyår är det många som har satt väldigt ambitiösa nyårsmål. Läs vår guide till rimliga nyårslöften, och kanske blir du inspirerad till att revidera ditt nyårslöfte något.

Ett nytt år har precis börjat och ofta avlägger man ett eller flera nyårslöften i samband med detta. Vid en enkel sökning på Wikipedia och ”Nyårslöften” står det ”Nyårslöften är ett löfte som avläggs av en individ på nyårsafton som ett sätt att förändra sin livsstil åt ett håll som ses som positivt. Ordet kommer från det faktum att dessa löften oftast sätts i effekt på nyårsdagen och kvarstår tills målet har uppnåtts, även om många löften förblir ouppnådda och relativt ofta bryts en kort tid efter att de satts”. Känner du igen dig i att du, eller någon du känner, avlagt nyårslöften som glömts bort redan en kort tid in på det nya året?

Så, varför lovar vi saker som vi inte kan hålla? Oftast beror det på att vi är för hårda mot oss själva och för att vi sätter upp mål som är på tok för höga för att kunna hållas eller nås. Här kommer tre enkla tips för hur du kan sätta rimliga mål.

  • Sätt ett tydlig start- och slutdatum
  • Dela upp ett större mål i många små.
  • Lägg in belöningar för varje delmål som du uppnår

Är ditt nyårslöfte att börja träna? Börja med att träna 1-2 gånger i veckan och gärna tillsammans med någon. Det är lättare att komma iväg och inte smita undan om man är två. Eller har du lovat dig själv att gå ner i vikt? Dela upp de kilon du vill gå ner på ett rimligt antal månader och ge dig själv belöningar för varje mål du uppnår eftersom många små framgångar gör att man blir peppad till att fortsätta. Och om du exempelvis har bestämt dig för att åka Vasaloppet, planera in att du ska klara av att åka ett eller flera mindre lopp innan dess.

Så kort och gott, sätt rimliga mål för just dig, inte för någon annan, då är sannolikheten att du når dem betydligt högre.

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG

Tack för din anmälan!

Close
Få erbjudanden först och 15% rabatt
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!