• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
grillen

Sommaren är lite av grillens (och rosévinets) högtid, men oftast är det dessvärre inte särskilt nyttig mat som läggs på gallret. Men med små förändringar kan grillmaten bli både nyttig och minst lika njutbar som du är van vid. Vi har samlat våra bästa tips för nyttig och kalorisnål grillmat.

Skippa feta marinader

Använd dig istället av en god kryddrubb för att smaksätta det grillade. Det blir både nyttigare, fräschare och godare. En av våra favoritsmaksättare just nu är till exempel den italienska Gremolatan som är fantastiskt god.

Experimentera med fisk- och grönsaksspett

Utmärkta alternativ är lite fetare fisk som lax samt grönsaker som gillar grillen som exempelvis zucchini. Använd gärna grillfolie så bevaras både fiskens och de valda grönsakernas naturliga aromer. Fisk, favoritgrönsaker, lite olivolja samt citronsaft och lite salt i ett och samma grillpaket. Underbart gott, välgörande och aromatiskt. Strömming med samma smaksättning som Medelhavets sardiner är också underbart gott att bjuda sina gäster på. Grilla dem snabbt och smaksätt med lite flingsalt, citron, vitlök och persilja. Klart att servera!

Välj hela köttbitar

Grilla gärna helt kött då det i regel är nyttigare än köttfärs sett till fettinnehåll och undvik korv i så hög utsträckning som möjligt. Välj en lite dyrare variant med så mycket köttinnehåll som möjligt om suget blir för stort. Då försäkrar du dig om att mängden fett är mindre.

Använd citron

Halvera citroner och låt dem gå med på grillen. Snart har du underbart varma och saftiga små smaksättare som passar att pressa över i stort sett allt som dukas fram till middagen.

Lätt efterrätt

Till sommarens grillade efterrätter så är vi just nu extra förtjusta i vattenmelon direkt på grillen. Jo, du hörde rätt! Någon ynka minut på varje sida och sedan klart att njuta. Direkt vanebildande och hur enkelt som helst att göra.

RELATERADE BLOGGINLÄGG