Low carb kycklinggryta

LCHF kycklinggryta

Low carb eller LCHF-kycklinggryta med högt proteininnehåll. Gör receptet veganskt genom att ersätta kycklingen med sojabönor och tillaga med en vegansk buljongtärning. Du kan också byta ut det vanliga riset med blomkålris. Receptet är för 4 portioner och tar bara 45 minuter att tillaga.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:30:00
Kcal: 321

Ingredienser:

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 låda med kokosmjölk, lätt (6,7%)
  • 1 burk hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk curry
  • 1 buljongtärning, grönsak
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Hacka lök och finhacka vitlök och riv ingefära fint.
  2. Värm upp oljan i en panna och stek löken så att den knappt får färg. Tillsätt vitlök och ingefära.
  3. Tillsätt kyckling och tomatpuré, stek i några minuter.
  4. Tillsätt sedan hackade tomater, kokosmjölk, buljongtärning, salt, peppar, curry och chili.
  5. Rör om och låt sjuda i 30 minuter.
  6. Servera till ris, vildris, blomkålris eller liknande.

Näringsinformation

Kalorier:
321.3
Fiber (g):
 2,5
Proteiner (g):
 33,5
Fett (g):
 14,6
Kolhydrater (g):
 13,6
Socker (g):
7,9

 

 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare