• Supergoda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Low carb kycklinggryta

Low carb kycklinggryta med högt proteininnehåll. Gör den till vegan genom att ersätta kycklingen med sojabönor och tillaga med en vegansk buljongterning. Du kan också byta vanligt ris med blomkålris. Receptet räcker till 4 portioner och tar bara 45 minuter att förbereda.

  • Portioner 4
  • Tillagningstid 00:30:00
  • Kalorier 321,3

Ingredienser:

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 låda med kokosmjölk, lätt (6,7%)
  • 1 låda hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk curry
  • 1 bit buljong, grönsak
  • 1 chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör såhär:

  1. Hacka lök och finriv vitlök och ingefära
  2. Värm upp oljan i en panna och stek löken så att den knappast får färg. Tillsätt vitlök och ingefära
  3. Tillsätt kyckling och tomatpuré, stek i några minuter
  4. Tillsätt sedan hackade tomater, kokosmjölk, buljongpasta, salt, peppar, curry och chili
  5. Rör om och låt sjuda i 30 minuter
  6. Servera till exempel med blomkålris

Per portion:

Kalorier: 321.3
Fiber (g): 2,5
Proteiner (g): 33,5
Fett (g): 14,6
Kolhydrater (g): 13,6
Socker (g): 7,9

Recept av Evelina Söderholm

Relaterade Blogginlägg