• Pengar tillbaka om du inte går ner i vikt!
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Vatten är livsviktigt för vår överlevnad. En människa består till 65% av vatten och vi förbrukar i genomsnitt 3 liter vatten per dag. Hälften av detta får vi i oss genom kosten men resterande 1,5 liter måste vi dricka.

Vatten är en av nycklarna till god hälsa. Vatten renar kroppen från slaggprodukter och behövs för att kroppen ska fungera optimalt som exempelvis njurar, matsmältning, näringstillförsel och syresättning av celler, reglering av kroppstemperatur, blodets transport mm. Vatten är bra för att kunna behålla en normal koncentrationsförmåga och uthållighet samt är viktigt för att musklerna ska kunna återhämta sig efter träning. Det bidrar även till att behålla ett normalt energiupptag och normal förbränning och det kan minska hungerskänslor. Dessutom är vatten en källa till skönhet och är bra för hår och hud och kan minska både stress och trötthet.

Förstoppning, trötthet, nedsatt intellekt, koncentrations- och prestationsförmåga är några tecken på vattenbrist. För lite vatten försämrar fettförbränningen och uppbyggnaden av musklerna och kan även lura kroppen att känna hunger.

Vatten innehåller inga kalorier och man förbränner cirka 30 kcal per 1 liter kallt vatten man dricker eftersom det krävs energi för att öka temperaturen på vattnet till din kroppstemperatur. Att starta morgonen med att dricka 0,5-1 liter vatten är bra för att kicka igång förbränningen, starta rening av kroppen och återställa vätskebalansen i kroppen.

Ett tecken på att man får i sig tillräckligt med vatten är att kontrollera att ens urin är genomskinligt till ljusgult. Är det tvärtemot mörkgult är det ofta ett tecken på vätskebrist.

Relaterade Blogginlägg